Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Zodeks čaj 70g

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Zodeks čaj 70g

Šifra proizvoda: 18113

Alternativa Medica

Pakovanje: Kutija

1.551,63 RSD

Dodaj u korpu

Zodeks se preporučuje kod lakših zapaljenja mokraćnih kanala i bešike, i kao pomoćno sredstvo kod težih oboljenja, uz odgovoarajuće lekove koje propiše lekar. Koristi se i za pojačano izlučivanje mokraće, čime se sprečava mogućnost nastanka bubrežnog kamenca. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

Način upotrebe

Vrhom punu kafenu kašičicu čaja preliti sa 200 ml ključale vode, poklopiti, ostaviti da stoji 20 minuta i procediti. Uzimati četiri puta dnevno po šolju čaja između obroka.Čaj koristiti sveže pripremljen.

Dejstvo

Zodeks sadrži mešavinu usitnjeninh biljnih droga sa uroantiseptičnim i diuretskim dejstvom. Povećano izlučivanje mokraće povoljno utiče na ishod zapaljenja mokraćnih puteva i pomaže kod tegoba izazvanih bubrežnim kamencem. Pored toga, bolje ispiranje mokraćnih kanala i bešike omogućava brže izbacivanje uzročnikazapaljenja.

Sastav

Equiseti herba, Betulae cortex, Salicis cortex, Balsamum Pini nigrae, Balsamum Abii, Balsamum Pini silvestri, Physalis herba, Petrasiti herba, Ononidis radix.

Neželjeno dejstvo

Premda retko, kod nekih osoba moguća je pojava alergijskih reakcija i blagih gastrointestinalnih tegoba (mučnina, povraćanje, proliv).

Dodatni opis

Kontraindikacije:
Primena proizvoda kontraindikovana je kod pacijenata sa edemom izazvanim srčanom ili bubrežnom insuficijencijom, pacijenata sa preosetljivošću na salicilate, kod dece (zbog veze između salicilata i Rejesovog sindroma). Kontraindikovana je primena kod trudnoće i dojenja, kao i kod nekih inflamatornih oboljenja bubrega. U slučaju pojave preosetljivosti na neki od sastojaka čaja, treba odmah prekinuti sa korišćenjem proizvoda.Nalažu se mere opreza i konsultacije sa lekarom ili farmaceutom kod ozbiljnih infektivnih oboljenja, srčane insuficijencije i hipertonije.
Mere opreza:
O pripremi preparata Zodeks kod dece mlađe od 12 godina, te kod trudnica i dojilja treba se posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Ukoliko tegobe i dalje traju, ili se čak pogoršaju, uprkos primene Zodeks-a, treba se obratiti lekaru.
 

0