Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Zglobex kapsule

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Zglobex kapsule

Šifra proizvoda: 20026

Ostali Brendovi

Pakovanje: Kutija

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Za ublažavanje bolova, otoka i ukočenosti u zglobovima i mišićima.

Način upotrebe

Jedna do dve kapsule dnevno.

Dejstvo

 

Zglobex sprečava stvaranje povećanih količina azotnog oksida i vraća njegovu koncentraciju na normalu, pa na taj način značajno smanjuje bol, ukočenost, napetost u zglobovima uopšte.

 

Na ovaj način se značajno smanjuju oštećenja hrskavice, sprečavaju zapaljenja i skraćuje vreme trajanja bolesti. Smanjujući propadanje ćelija hrskavice Zglobex čuva prirodnu zaštitu zglobova od trenja. Samim tim očuvana je normalna funkcija zgloba i nema bola pri pokretu.

Usled zapaljenske reakcije u zglobu može doći do izliva tečnosti što dovodi do otoka. Sam otok predstavlja fizičku barijeru za vršenje punog obima pokreta, a bol koji se pri pokretu javlja dovodi do toga da se štedi oboleli zglob i smanjuje broj pokreta u zglobu. Iz ovog razloga mišići propadaju i u zglobu se postepeno javlja ukočenost, a otok i dalje ostaje zbog nedostatka mišićne aktivnosti i daljeg lučenja tečnosti zbog upale. Istraživanja su pokazala da Zglobex sprečava nastanak lokalnih upalnih reakcija, smanjuje njihov intenzitet i skraćuje intezitet i vreme trajanja simptoma. Zglobex smanjuje sedimentaciju i nivo proteina koji su povišeni kod zapaljenskih reakcija što dokazuje da ublažava i zapaljensku reakciju organizma.

Bolovi u zglobovima najčešće su posledica degenerativnih promena, ali uzrok može biti i zapaljenski proces u samom zglobu. Ovakvi bolovi ograničavaju pogođene osobe jer uzrokuju ukočenost, bolnost ili čak otečenost zglobova, zbog čega je kretanje otežano.

Osnovnu ulogu u nastanku oštećenja i smanjenja funkcije zglobova ima azotni oksid. Azot oksid je, ukoliko se stvara u normalnim vrednostima, od vitalne važnosti za normalno funkcionisanje organizma. Međutim, u patološkim uslovima, otpuštanje azotnog oksida je pojačano, kontinuirano i dugotrajno pa može da izazove povrede.

Povećana koncentracija azotnog oksida kao i povećana aktivnost enzima koji dovodi do njegovog stvaranja je prisutna kod svih bolova u zglobovima.

Visoke koncentracije azotnog oksida izazivaju smrt ćelija hrskavice i oštećuju hrskavicu što dovodi do propadanja zglobnih površina, bola, ukočenosti zglobova, gubljenja funkcije tj.nastanka artritisa i drugih oboljenja zglobova. Pored toga što oštećuje hrskavicu azotni oksid takođe sprečava stvaranje novih ćelija hrskavice i onemogućava oporavak oštećenog tkiva što dovodi do trajnih (degenerativnih) promena.

 

 

Dodatni opis

Napomena:
Preparat se ne preporučuje trudnicama, dojiljama, osobama mlađim od 16 godina kao ni osobama alergičnim na neki o sastojaka preparata.
Ponekad se kao neželjene pojave mogu javiti mučnina, gubitak apetita, retka i česta stolica, vrtoglavica ili osip po koži. Ove neželjene spojave obično nestaju nakon prvih nekoliko dana upotrebe preparata.
Dijetetetski preparati nisu zamena za redovnu i uravnoteženu ishranu.
Preporučena doza ne sme se prekoračiti.

0