Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Vaginalete sa ekstraktima lekovitog bilja

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Vaginalete sa ekstraktima lekovitog bilja

Šifra proizvoda: 14464

Sinefarm

Pakovanje: Kutija

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Vaginalete sa uljanim ekstraktom cveta kantariona,kamilice, žalfije, hajdučke trave i korena sveže šargarepe.

Način upotrebe

1 vaginaletu uveče pre spavanja u ležećem položaju staviti što dublje u vaginu. Vaginaletu prethodno istisnuti iz plastičnog uloška.
Terapija traje 5-10 dana.

Dejstvo

U naučnoj ali i narodnoj medicini poznata je lekovitost pojedinih biljaka u lečenju ženskih polnih organa. U te svrhe najčešće se koriste kantarion, žalfija, kamilica i hajdučka trava. Ekstrakti ovih biljaka sadrže tanine, sluzi i etarska ulja koja deluju antiseptički, antiflogistički, fungicidno i adstringentno (dr Jovan Tucakov - Lečenje biljem, str. 155).
Koriste se za reepitelizaciju sluzokože grlića materice i vagine, otklanjaju simptome zapaljenja i leukoreje (belog pranja): svrab, bol, pečenje i uz ostalu terapiju pomažu bržem izlečenju. Pokazali su se korisnim i u otklanjanju postmenopauzalnih simptoma ženskih polnih organa.
Sastojci ekstrakata ovih biljaka eksperimentalno su dokazali svoje dejstvo protiv određenih bakterija i gljivica (dr Vlastimir Stamenković - Neškodljive lekovite biljke).
Vaginalete sadrže i uljani ekstrakt sveže šargarepe, kao prirodni izvor vitamina A,D i E koji se nalaze u dovoljnoj količini da pospeše revitalizaciju oštećenog epitela sluzokože vagine i vrše prevenciju bakterijskih i gljivičnih infekcija.
Vitamin E poboljšava mikrocirkulaciju oštećenog dela sluzokože, odstranjuje slobodne radikale (antioksidans), ubrzava regeneraciju oštećenih ćelija i ima jak antiinflamatorni učinak.

Sastav

1 vaginaleta sadrži najmanje 30% uljanog ekstrakta cveta kantariona, žalfije, kamilice, hajdučke trave i korena sveže šargarepe (1:4) u odgovarajućoj podlozi (Cera alba; Witepsol H15).

Dodatni opis

Kontraindikacije:
Dokazana preosetljivost na neki od sastojaka preparata.
Vagitorije ne treba aplikovati u slučaju dokazanih cervikalnih (metapazičnih) promena.

0