Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Tomato Lycopene 30 kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Tomato Lycopene 30 kapsula

Šifra proizvoda: 5928

Ostali Brendovi

Pakovanje: Blister

1.557,14 RSD

Dodaj u korpu
Likopen je jedan od najjačih antioksidanata i igra veoma važnu ulogu u neutralisanju oksidativnih oštećenja nastalih dejstvom slobodnih radikala.
Pored antioksidativne aktivnosti, likopen snižava nivo LDL holesterola i ima antiaterogeno (sprečava stvaranje plakova - masnih naslaga na zidovima krvnih sudova) i antikancerogeno delovanje. Pripisuje mu se antifungalno dejstvo, ublažavanje neuropatskog bola, zaštita vida, kože, mozga i srca, pozitivno dejstvo kod benigne hiperplazije prostate. 
Likopen može uticati na sniženje krvnog pritiska, te je potreban oprez kod osoba sa niskim krvnim pritiskom, kao i kod osoba koje uzimaju antihipertenzive, zbog potencijalnog sinergističkog dejstva

Dejstvo

Izlaganje stresu, štetnim materijama (duvanski dim, izduvni gasovi, pesticidi i td.) i intenzivnim naporima povećava stvaranje slobodnih radikala. Likopen kao antioksidans se vezuje za slobodne radikale, doniranjem jednog ili više elektrona ih stabilizuje i sprečava njihovu reaktivnost, a time i sposobnost uništavanja ćelija. Redovnim unosom likopena se sprečavaju oksidativni procesi i uspostavlja se prirodni balans ćelije i čitavog organizma.
Može sprečiti razvoj nekih oboljenja, posebno onih koja su u vezi sa starenjem, sprečava ili odlaže pojavu katarakte.
Antioksidansi onemogućavaju vezivanje slobodnih radikala za DNK, na taj način sprečavaju oštećenje genetskog materijala, mutaciju gena i stvaranje tumorskih ćelija (u svetu je u toku više studija koje se bave primenom likopena kod pacijenata sa kancerom dojke, prostate i debelog creva). 
Usporava proces starenja kože, pomaže u odbrani organizma od UV zračenja i u saniranju posledica nastalih usled preteranog izlaganja UV zračenju.
Pomaže kod benigne hiperplazije prostate – učestalog oboljenja kod starijih od 50 godina, pomaže u smanjenju tegoba.

Sastav

Jedna kapsula sadrži 10mg likopena.

Uz Tomato Lycopene 30 kapsula preporučujemo

0