Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Suprasorb X hidrobalans zavoj

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Suprasorb X hidrobalans zavoj

Šifra proizvoda: 6231

Ostali Brendovi

Pakovanje: Kutijica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Suprasorb X za slabo do srednje eksudirajuće, neinficirane rane, reguliše vlažnost rane zahvaljujući jedinstvenoj strukturi biosintetskih vlakana hidrobalansa.

Specifičnost: Suprasorb X je u stanju upijati vlagu iz rane i predavati vlagu u ranu — zavisno od stanja rane i količine eksudata. Pritom se ili upija višak eksudata ili se vlaga iz zavoja ispušta u ranu ili se oba procesa odvijaju istovremeno.

Suprasorb X je posebno mekan i suzbija bol. Budući da se zavoj može obostrano primeniti, nudi visoku sigurnost primene. Pri izboru prikladnog sekundarnog zavoja (npr. Suprasorb F ili Suprasorb P) nužno je u smislu vlažnog zbrinjavanja rane voditi računa o tome da Suprasorb X bude neprekidno vlažan na području rane. Suprasorb X dostupan je u obliku komprese i tamponade.

 

Način upotrebe

Ranu očistiti prema uobičajenom standardnom postupku i potom pažljivo osušiti okolno tkivo rane pomoću sterilnih kompresa za ranu.
Suprasorb X položiti na ranu i prilagoditi. Kod primene tamponade istu više puta preklopiti i labavo je položiti na ranu.
U zavisnosti od eksudacije fiksirati prikladnim zavojem: kod neinficiranih rana Suprasorb X npr. Suprasorb F ili
Suprasorb P.

0