Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Sinefarm kapi za jačanje desni sa vitaminom C

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Sinefarm kapi za jačanje desni sa vitaminom C

Šifra proizvoda: 6475

Sinefarm

Pakovanje: Bočica sa aplikatorom

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Kapi za jačanje desni sa vitaminom C.
DIjetetski proizvod.

Način upotrebe

Nekoliko puta dnevno mazati spolja desni i blago ih masirati.

Dejstvo

Kapi za jačanje desni su potpuno prirodni, neškodljivi biljni preparat napravljen od ekstrakata nekoliko lekovitih biljaka u razblaženom etanolu, koje se u naučnoj literaturi pominju kao pomoć u lečenju raznih poremećaja i oboljenja usta i grla. Slabo gorki ukus potiče od tanina iz ekstrakata pojedinih biljaka (srdobolja, nana). Kapi smiruju simptome zapaljenja desni (akutni i hronični gingivitis), bolove nastale mehaničkim oštećenjem stomatološkim instrumentima, protezama, ortodontskim aparatima itd. Ublažavaju simptome parodontopatije. Bez uticaja su na fiziološku floru usta.
Žalfija - je antiseptik i adstrigens. Povećava funkciju leukocita tj. njihovu fagocitarnu aktivnost, a posebno ispoljava antimikrobna svojstva prema st. aureus, bac. subtilis, cand. albicans, esch. colli.
Kamilica - aktivne supstance ekstrakta kamilice (hamazulen, bisabolol, matricin) ispoljavaju antiflogističko, ulkusprotektivno, antiseptičko, baktericidno i fungicidno delovanje.
Bosiljak - ima ulkusprotektivno dejstvo i pomaže bržem zarastanju ranica.
Nana - je lokalni anestetik i antiseptik. Ekstrakt pitome nane sadrži mentol i menton koji deluju blago anestetički (ublažavaju bol).
Timol - iz timjana ima jako antiseptičko i antibakterijsko delovanje.
Kapi sadrže i ekstrakt (1:3) više biljaka među kojima su srčenjak, gavez i srdobolja, kojima je zajedničko da poseduju veliku količinu tanina ispoljavajući jako antiinflamatorno dejstvo. Takođe gavez pomaže epitelizaciju i granulaciju tkiva zbog sadržaja alantoina. Bez obzira na pomenute (u nauci dokazane) osobine ovih lekovitih biljaka kod pomenutih oboljenja prevenstveno treba konsultovati lekara i koristiti ovaj preparat kao pomoćno sredstvo u lečenju.
Dodatkom vitamina C pojačava se profilaksa i lečenje raznih infekcija usne duplje. Vitamin C razgrađuje endotoksine koji se nalaze u zapaljenoj gingivi i koji se fiksiraju najčešće za koren zuba zahvaćenih parodontopatijom. Ima povoljno dejstvo na metabolizam vezivnog tkiva parodoncijuma i deluje hemostatično (sprečava česta krvarenja i ulceracije).

Sastav

30 ml alkoholno-vodenog ekstrakta biljaka: žalfije, kamilice, srdobolje,nane, timijana, bosiljka, srčenjaka i gaveza (1:3) sa dodatkom 5% vitamina C.

0