Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Proxeed Plus

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Proxeed Plus

Šifra proizvoda: 15632

Ostali Brendovi

Pakovanje: Kutija sa kesicama

7.700,63 RSD

Dodaj u korpu

Proxeed Plus je dijetetski suplement koji je posebno sastavljen kako bi se poboljšao kvalitet parametara spermograma, koji su jedan od bitnih činilaca u procesu začeća. Taj kvalitet se sastoji od pokretljivosti, progresivne pokretljivosti, broja spermatozoida kao i morfologije spermatozoida. U 40% parova kod kojih ne dolazi do trudnoće, osnovni je razlog poremećaj kvaliteta spermograma.

Način upotrebe

Jedna kesica ujutro, jedna kesica uveče, rastvorena u pola čase vode.

Dejstvo

Proxeed Plus je dijetetski dodatak koji može pomoći. Sadrži kombinaciju L-karnitina i njegovog aktivnog oblika acetil-L-karnitina u količini neophodnoj kako bi se ostvario oporavak pokretljivosti i fertilizacione sposobnosti spermatozoida. Kompletna, multifunkcionalna, farmaceutski kvalitetna podrška proizvodnji kvalitetnih spermatozoida.
Jedini proizvod koji sadrži veoma aktivni oblik L-karnitina, acetil-L-karnitin u količini koja je veoma važna kako bi se ostvario pozitivan uticaj na oporavak plodnosti muškarca. Utiče na sazrevanje i kvalitet spermatozoida, poboljšava i štiti energetski metabolizam,i štiti od oksidativnog stresa.
Upotrebljava se kod neplodnosti muškaraca za poboljšanje kvaliteta spermograma. Povećava broj spermatozoida, poboljšava pokretljivost spermatozoida, progresivnu pokretljivost spermatozoida i morfologiju spermatozoida. Može se slobodno uzimati, ne šteti i nema kontraindikacija.

Kako je potrebno 74 dana da dođe do stvaranja zrelog spermatozoida i još 3 do 4 nedelje da bi spermatozoid postao zreo i mogao da ostvari oplođenje, preporučuje se uzimanje Proxeed Plus-a 3 do 6 meseci uzastopno ili sve vreme tokom pokušaja ostvarivanja trudnoće.

Sastojci Proxeed Plus-a sinergistički deluju na specifične metaboličke procese. Proxeed Plus je pogodan za istovremenu primenu svuda gde je cilj kvalitet spermatozoida, kao što su tehnike asistirane reprodukcije (IUI,IVF) .

 

• L-kamitin i acetil-L-kamitini su fiziološki sastojci seminalne plazme i spermatozoida. Acetil-L-kamitin je najvažniji kamitin koji se može naći u ejakulatu. Kamitini igraju bitnu ulogu u metabolizmu masti, ketonskih derivata i amino kiselina. Važni su u transportu masnih kiselina sa dugim lancem kroz mitohondrijalnu membranu u mitohondrijalni matriks i u ostvarivanju energije za potrebe ćelija, u ovom slučaju spermatozoida.

• Fruktoza je jedan od najvažnijih energetskih sastojaka ejakulata koju koriste spermatozoidi kao energetski izvor.

• Limunska kiselina takođe igra važnu ulogu u obezbeđivanju energetskih potreba spermatozoida.

• Vitamin B12 značajan je za proces sazrevanja ćelija i u sintezi DNK, što znači da je esencijalan za kvalitet spermatozoida.

• Selen i koenzim Q10 su snažni antioksidanti koji stabilizuju celovitost repa spermatozoida, tako da njihov nedostatak dovodi do slabe pokretljivosti spermatozoida.

• Vitamin C kao antioksidant prisutan je u seminalnoj plazmi, a njegovo dodavanje kod pušača popravlja kvalitet spermatozoida.

• Cink je važan u proizvodnji ejakulata i zajedno sa folnom kiselinom popravlja funkcionalni kvalitet spermatozoida.


Značajna istraživanja ističu korist i bezbednost visoko kvalitetnih sastojaka Proxeed Plus-a koji su oformljeni koristeći sistem Multifunction Ingredient System (MIS-višenamenski sistem sastojaka sa više mogućih delovanja) čime se :

• popravlja i štiti metabolizam potreban za energiju spermatozoida
• štite spermatozoidi od oksidativnog stresa
• popravlja sazrevanje i funkcija spermatozoida
• štite spermatozoidi od procesa apoptoze

Sastav

Jedna kesica sadrži:
L-karnitin 1725mg (fumarat) , acetil-L-karnitin 500mg, fruktoza 1000mg, vitamin C 90mg, limunska kiselina 50mg, selen 50 µg, koenzim Q10 20mg, folna kiselina 200µg, vitamin B12 1µg, cink 10mg.

0