Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Imunobeta Forte 10 kesica

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Imunobeta Forte 10 kesica

Šifra proizvoda: 5703

Esensa

Pakovanje: Kutija sa kesicama

900,00 RSD

Dodaj u korpu
Imunobeta Forte 350 prašak sadrži prirodni bioaktivni polisaharid β-(1,3/1,6)-D-glukan poreklom iz gljive bukovače, cink i vitamine C i D koji udruženim dejstvom dovode do jačanja imuniteta i ublažavanja i smanjenja trajanja simptoma kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Namenjen za primenu u akutnim stanjima. Njegova primena se preporučuje pri pojavi prvih simptoma infekcije i upale, u trajanju od 10 dana. Nakon ovog perioda se može nastaviti sa uzimanjem imunobeta kapsula.

Način upotrebe

Odrasli i deca starija od 7 godina: Sadržaj kesice razmutiti u pola čaše vode (100 ml) uz mešanje i popiti. Preporučuje se upotreba jedne kesice praška dnevno, tokom 10 dana. Uzimati na prazan stomak, 30 minuta do 1 sat pre jela ili 2 sata nakon obroka.
Ukus čoko-narandže.

Dejstvo

β-glukan je značajan za ublažavanje simptoma alergija, jer smanjuje trajanje i intenzitet alergijskih reakcija, pa predstavlja odličan dodatak standardnoj terapiji alergijskih bolesti. 

Cink je neophodan za mnoge procese u organizmu, a posebno je značajan u prevenciji virusnih infekcija i pravilnо funkciоnisanje imunog sistema. Ima važnu ulogu u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, kao i u očuvanju zdravlja kostiju, kože, kose i noktiju. Kako njegov manjak u organizmu može dovesti do pada imuniteta, povećane učestalosti infekcija, sporijeg zarastanja rana i drugih poremećaja, od suštinske je važnosti održavati adekvatan unos ovog esencijalnog minerala.

Vitamin C je snažan hidrosolubilni antioksidans koji doprinosi pravilnoj funkciji imunog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti. Utiče na smanjenje intenziteta i trajanja simptoma prehlade, kao i učestalost njene pojave. Svojim protektivnim dejstvom na disajne puteve, dodatno pomaže u prevenciji nastanka respiratornih infekcija.

Vitamin D je glavni regulator homeostaze kalcijuma u telu, pa ima važnu ulogu u razvoju skeleta i mineralizaciji kostiju. Veoma je značajan za postizanje snažnog imuniteta i odbranu od virusnih i bakterijskih infekcija, kao i za ublažavanje zapaljenskih procesa.

Sastav

U jednoj kesici:
  • β-(1,3/1,6)-D-glukan, 350 mg
  • vitamin C, 250 mg
  • cink, 10 mg
  • vitamin D, 10 µg (400 IU)
0