Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Oligogal Ca+vitamin D granule

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Oligogal Ca+vitamin D granule

Šifra proizvoda: 24997

Galenika

Pakovanje: Kutija sa kesicama

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Kalcijum kao esencijalni mineral zajedno sa fosforom i magnezijumom čini više od 90% čvrste materije kostiju i zuba, učestvuje u održavanju neuromišićnog sistema, koagulaciji krvi, utiče na rad srca, sudeluje i u izgradnji mnogobrojnih hormona i enzima. Kalcijum-citrat omogućava maksimalnu apsorpciju kalcijuma u organizmu i pogodan je kod osoba koje imaju povećane potrebe za kalcijumom. Glavna funkcija vitamina D koji može da se stvori u koži pod dejstvom sunčeve svetlosti je povećanje i poboljšanje apsorpcije kalcijuma iz creva, odnosno regulacija nivoa kalcijuma u organizmu.

Način upotrebe

1 kesica dnevno. Sadržaj kesice razmutiti u čaši (2dl) vode i odmah popiti.

Sastav

Kalcijum (u obliku citrata) 600 mg
Vitamin D 10 µg

Ostali sastojci:
limunska kiselina, bezvodna; sredstvo za povećanje zapremine: sorbitol; stabilizatori: polivinilpirolidon, akacija guma; regulatori kiselosti: natrijum-citrat, bezvodni, natrijum-hidrogenkarbonat; zaslađivač: saharin-natrijum; aroma limuna; boja: E104.

Dodatni opis

Nedostatak kalcijuma je relativno čest i vezuje se za pojavu rahitisa kod dece i nastanak osteomalacije i osteoporoze kod odraslih. Osteomalaciju karakteriše omekšavanje kostiju, slabost mišića, bolovi u leđima i zglobovima, a kod osteoporoze kosti su krhke i sklone čestim prelomima. Zato je povećan unos kalcijuma i vitamina D izuzetno važan i potreban u periodu rasta i starijem životnom dobu kao i kod žena u trudnoći, tokom dojenja, pre- i u menopauzi.

0