Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Oksigen sprej 200ml
Oksigen sprej 200ml

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Oksigen sprej 200ml

Šifra proizvoda: 16941

Ostali Brendovi

Pakovanje: Bočica

384,03 RSD

Dodaj u korpu

Aktivni kiseonik predstavlja tečnost sa jakim dezinfekcionim dejstvom. Ima višestruku primenu zahvaljujući tome što vrlo efikasno uništava sve gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, viruse i gljivice. Štiti od zaraza, ubrzava cirkulaciju i osvežava umornu kožu. Koristi se u dermatologiji, kozmetici, stomatologiji, hirurgiji i opštoj medicini. Najčešće se koristi kao odlično rešenje protiv akni. 

Način upotrebe

Tretman lica – aktivni kiseonik osvežava, podmlađuje i regeneriše kožu lica, bez obzira na tip kože. Kod osetljivog tipa kože, može se pojaviti crvenilo, međutim, ono nije zabrinjavajuće, jer označava pojačanu lokalnu cirkulaciju. Rešava lice od akni, bubuljica, ekcema i virusnih promena na koži, neverovatnom brzinom. Nema nuspojava, a rezistentnost se retko javlja.

Koristi se tako što se očišćeno lice prekrije gazom ili maramicom i poprska tečnošću aktivnog kiseonika. Zatim, se drži 20 minuta, a nakon završetka, 30 minuta ne treba ništa stavljati na lice. Kod ozbiljnog problema sa aknama, postupak je potrebno ponoviti bar 4 puta dnevno. Za manje zahtevnu kožu, dovoljno je samo poprskati kožu, ujutru i uveče. Reakcija kože se primećuje u njenom blažem perutanju i sušenju akni.Ukoliko se ne primećuje nikakva reakcija na koži, problem je ozbiljnije prirode, pa samim tim nema svrhe nastavljati sa tretmanom.

Dezinfekcija otvorenih rana i posekotina - pogodan je za čišćenje, ubrzavanje zarastanja svih tipova rana, i sprečavanja nastanka novih, bez obzira na uzrok nastanka: rane kod dijabetičara, dekubitis, ekcemi, mehanička oštećenja kože, itd.

Dezinfekcija nakon depilacije i solarijuma – kako bi dezinfikovale kožu nakon odlaska u solarijum, i umanjile opekotine poprskajte iziritiranu kožu aktivnim kiseonikom. Isto važi i za iritaciju kože nakon depilacije.

Dezinfekcija grla i desni – Kako sredstvo deluje lokalno, aktivni kiseonik treba koristiti već kod prvih simpoma infekcije grla, tačnije grebuckanja. Potrebno je naprskati tečnost u usta i isprati usta i ždrelo. Postupak ponavljati na svakih pola sata do sat vremena. Ovo sredstvo, može se koristiti i za ispiranje desni.

Dezinfekcija vode za piće – pijaća voda, dezinfikuje se aktivnim kiseonika tako što se u 1 litar vode sipa 1 ili 1,5 ml tečnosti (polovina poklopca), promućka i sačeka 15 minuta. Nakon toga, voda se može piti.

Dezinfekcija i otklanjanje neprijatnog mirisa nogu i obuće – s obzirom na to da neprijatan miris nogu potiče i od prisustva gljivica i bakterija, a ne samo zbog znojenja, aktivni kiseonik predstavlja odlično rešenje, kod ovakvih problema. Potrebno je poprskati tečnošću, unutrašnji deo obuće i ostaviti preko noći, a ujutru i u toku dana, poprskati i stopala.

Opekotine – sveža opekotina se tretira neprekidnim prskanjem, dok ne prestane bol (u proseku oko 3,4 minuta). Na taj način, šanse za pojavu plikova i crvenila su minimalne. Kod većih opečenih površina, potrebno je zaroniti opečeno mesto u posudu, u koju ste prethodno sipali aktivni kiseonik. Nakon toga, pri prvoj budućoj pojavi bola, potrebno je staviti aktivni kiseonik, kako se bol ne bi više javljao.

Proširene vene i poboljšanje cirkulacije – aktivni kiseonik, primenjuje se i kod proširenih i kod otvorenih vena kako bi se ublažio bol i ubrzalo zarastanje.Obolelo mesto, treba prekriti gazom i poprskati tečnost, a zatim ostaviti da deluje petnaestak minuta. Postupak se ponavlja 4 puta dnevno. Kod umornih i bolnih stopala i listova, aktivni kiseonik se koristi kako bi se ublažio bol i spustio otok. Crvenilo, koje se može pojaviti, znak je poboljšane cirkulacije.

Slični proizvodi

0