Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

MaxMedica Osteo Prevent Forte 60 kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

MaxMedica Osteo Prevent Forte 60 kapsula

Šifra proizvoda: 16141

Max Medica

Pakovanje: Blister

1.550,00 RSD

Dodaj u korpu

Osteo Prevent Forte je formulisan na bazi kalcijum citrata, vitamina D3 i vitamina K2, koji sinergistički doprinose očuvanju strukture kostiju i prevenciji osteoporoze.


Način upotrebe

2 kapsule dnevno, tokom ili neposredno nakon obroka. Kapsule se mogu uzeti zajedno ili pojedinačno u toku dana.

Dejstvo

Kalcijum je esencijalni mineral sa širokim spektrom bioloških uloga. Osnovni je sastojak kostiju i zuba, ima važnu ulogu u kontrakciji mišića, koagulaciji krvi, nervnoj provodljivosti, otkucajima srca, sekreciji žlezda, održavanju funkcije imunog sistema i proizvodnji energije. Nedovoljan unos kalcijuma dovodi do smanjena gustine kostiju i osteoporoze. Kalcijum citrat omogućava najbolju apsorpciju (iskoristljivost) i podnošljivost kalcijuma, i njegovu maksimalnu bioraspoloživost u organizmu. 

Vitamin D3 je glavni regulator homeostaze kalcijuma u telu i naročito je važan u razvoju skeleta i mineralizaciji kostiju. Deficijenciju vitamina D karakteriše neadekvatna mineralizacija ili demineralizacija skeleta. Demineralizacija skeleta kod odraslih dovodi do osteomalacije, a dalja deficijencija vitamina D i do osteoporoze. 

Vitamin K2 direktno utiče na metabolizam kostiju, inhibirajući stvaranje supstanci koje doprinose resorpcije kostiju (prostaglandina B2 i interleukina-6), kao i potencirajući gama-karboksilaciju glutaminskih rezidua na proteinima kostiju, koja se dovodi u vezu sa sa povećanjem mineralne gustine kostiju.

Sastav

U dve kapsule:
-kalcijum-citrat 400mg
-vitamin D3 2000IU
-vitamin K2 90mcg
0