Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Lipogal Floralend

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Lipogal Floralend

Šifra proizvoda: 21451

Galenika

Pakovanje: Kutija

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Reguliše nivo holesterola i triglicerida u krvi.
Prevencija ateroskleroze.

Način upotrebe

Odrasli 1 film tableta dnevno posle večere.

Dejstvo

Povišen nivo holesterola (hiperholesterolemija) u cirkulaciji i njegove posledice kao što je nastanak i razvoj aterosklerotičnih promena na zidovima krvnih sudova jedan je od najvažnijih faktora rizika od obolevanja i mortaliteta kod osoba srednjeg i starijeg životnog doba. Povećan rizik od nastanka koronarne bolesti srazmeran je povišenom nivou LDL (“loš”), a smanjuje se sa povećanjem koncentracije HDL (»dobar«) holesterola. Prva mera za regulisanje povišene koncentracije holesterola je pridržavanje režima ishrane sa
smanjenom količinom masti i holesterola. Međutim, promene u načinu ishrane često nisu dovoljne za snižavanje povišenog nivoa holesterola. U tom slučaju, dijetetski suplementi kao dodatak redovnoj ishrani mogu da pomognu u snižavanju koncentracije  holesterola u krvi.
Lipogal sadrži polikosanol, prirodnu mešavinu viših alifatičnih alkohola koja je izolovana i prečišćena iz šećerne trske. Polikosanol može da doprinese snižavanju nivoa holesterola i sprečavanju slepljivanja krvnih pločica (trombocita). Polikosanol može da dovede do značajnog sniženja vrednosti faktora rizika holesterol/ HDL holesterol i indeksa ateroskleroze LDL/HDL holesterol.

Sastav

1 tableta sadrži: Polikosanol 10mg

Ostali sastojci:
laktoza, kukuruzni skrob, saharoza, želatin, celulozaacetat ftalat, polietilenglikol 6000,zgušnjivači: mikrokristalna celuloza,natrijum-karboksimetilceluloza, sredstva protiv zgrudvavanja: talk, magnezijum-stearat, i boje E171, E132.

Dodatni opis

Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.
Lipogal film tablete ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda.
Ne preporučuje se primena Lipogal film tableta kod dece, trudnica, dojilja, osoba koje su na terapiji varfarinom, osoba koje čekaju operaciju i hemofiličara. Osobe sa netolerancijom na neke od šećera,Lipogal film tablete, mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom

0