Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Lifeline Vitamin C + Cink 20 kesica

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Lifeline Vitamin C + Cink 20 kesica

Šifra proizvoda: 5833

Lifeline

Pakovanje: Kesica

450,00 RSD

Dodaj u korpu
Preporučuje se za normalizaciju funkcije imunog sistema, kod simptoma prehlade i gripa, kod umora i iscrpljenosti. kao pomoć resorpciji gvožđa iz namirnica .

Način upotrebe

Uzimati jednu do dve kesice dnevno. Sadržaj kesice se uzima polako, na jezik, u nekoliko porcija, rastopi se u ustima i proguta. Nije potrebno uzimati dodatnu tečnost.

Dejstvo

Vitamin C i cink zajedno doprinose normalnoj funkciji imunog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.
Vitamin C doprinosi redukciji zamora i iscrpljenosti i povećava apsorpciju gvožđa. Neophodan je za sintezu kolagena  (koji je gradivni deo zidova krvnih sudova, hrskavice, desni, zuba i kože) i drugih komponenata vezivnog tkiva.
Preparat sadrži i ekstrakt ploda acerole (Malpighia glabra), koja predstavlja jedan od  najbogatijih prirodnih izvora vitamina C. Pored toga, sadrži i vitamin A, vitamine B grupe, karotenoide i bioflavonoide, čime se objašnjava njeno antioksidativno dejstvo.
Cink je esencijalni mikroelement koji ulazi  u sastav preko 70 različitih enzimskih sistema u organizmu. Posebno je značajan u sintezi RNK i DNK. Neophodan je za rast, deobu i sazerevanje ćelija. Značajnu ulogu ima u formiranju kostiju, kao i za aktivaciju vitamina A u procesu vida. Postoje podaci koji ukazuju da cink ima imunomodulatornu ulogu, da deluje zaštitno na makulu, da deluje antiviralno i antioksidantno. Cink doprinosi normalnom acido-baznom metabolizmu.

Sastav

Jedna kesica:
-cink            5mg
-ekstrakt ploda acerole   50mg
-vitamin C (natrijum-L-askorbat)  250mg

Uz Lifeline Vitamin C + Cink 20 kesica preporučujemo

0