Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

HyaloVag Balance intim gel 20ml

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

HyaloVag Balance intim gel 20ml

Šifra proizvoda: 16776

Esensa

Pakovanje: Tuba

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN
HyaloVag Balance intim gel je namenjen za prevenciju i tretman suvoće vulvovaginalne sluznice, kao i za regeneraciju i pospešivanje zarastanja mikrolezija vaginalnog epitela. Formulisan je na bazi natrijum hijaluronata i glicirizinske kiseline u bioadhezivnoj gel podlozi, bez dodatka boja, mirisa i konzervansa.

Primena se preporučuje kod žena u periodu menopauze, usled nastanka vaginalne atrofije, ali i kod mlađih žena kod kojih vaginalna suvoća može biti uzrokovana različitim faktorima (poremećaji hormonske ravnoteže, primena nekih lekova, stres). Preporučuje se i kao pomoćni tretman kod virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija i neinfektivnih vaginitisa.

Način upotrebe

Najbolje je koristiti gel jednom dnevno, uveče pred spavanje.

Dejstvo

Hijaluronska kiselina u vaginalnom okruženju formira prirodni film koji trenutno vlaži i štiti sluznicu. Osim što pruža zaštitu od gubitka vlage, ova protektivna barijera stimuliše prirodni proces regeneracije sluznice. 
Glicirizinska kiselina svojim antiinflamatornim i antioksidativnim dejstvom doprinosi smanjenju simptoma upale koja se može javiti sa suvoćom vaginalne sluznice.
Prisustvo mlečne kiseline u gelu pomaže uspostavljanju i održavanju prirodne vaginalne pH vrednosti, što smanjuje mogućnost kolonizacije patogenim mikroorganizmima i nastanak infekcije.

Sastav

  • natrijum hijaluronat
  • glicirizinska kiselina
  • mlečna kiselina
0