Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Hiper noćurak krema

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Hiper noćurak krema

Šifra proizvoda: 18964

Pakovanje: Tuba

450,00 RSD

Dodaj u korpu

Hiper noćurak krrem je namenjen deci i odraslima sa :

  • Suvom kožom sklonom iritaviji
  • Ekcemom provociranim vunom, klimom, stresom, infekcijom
  • Ekcemom nastalim u kontaktu sa deterdžentima, sapunima
  • Ekcemom nastalim nakon kontakta sa alergenima

Način upotrebe

Koža zahvaćena ekcemom i suva koža zahtevaju trajno i intenzivno snadbevanje nezasićenim masnim kiselinama i vlagom. Neophodno je svakodnevno nanošenje krema na problematične predele duži vremenski period (najmanje tri meseca), da bi se postigli rezultati.

Dejstvo

Žuti noćurak (Oenothera biennis) potiče iz Južne Amerike. Tradicionalno su Indijanci ulje iz semena ove biljke koristili u lečenju kožnih oboljenja i rana. U 17. veku je dospeo u Englesku i u literaturi je spominjan kao UNIVERZALNI KRALJEV LEK. Od tridesetih godina prošlog veka ulazi u sastav preparata za lečenje ekcema i suve kože. Ulje dobijeno iz žutog noćurka sadrži 72% linolne i 9% gama-linolenske kiseline, pa se ova biljka smatra najbogatijim izvorom esencijalnih masnih kiselina (poznate i kao vitamin F). Metabolisanjem linolne, nastaje gama-linoleinska kiselina, čija je koncentracija u koži od presudnog uticaja na zaustavljanje zapaljenskih i prevagu protivupalnih procesa. Nezasićene masne kiseline iz ulja žutog noćurka pomažu koži da izgradi prirodnu barijeru prema faktorima spoljašnje sredine, normalizuju gubitak vode, neutrališu slobodne radikale i sprečavaju njihovo stvaranje. Nakon duže, svakodnevne primene, ulje žutog noćurka ublažava simptome ekcema, posebno uporan svrab, eliminiše suvoću, poboljšava se elastičnost kože i daje joj gladak izgled.

Pantenol hidrira kožu, umiruje i sprečava iritacije. Ima važnu ulogu u regeneraciji oštećene i iritirane kože.

A Vitamin je antioksidans neophodan za nastanak novih ćelija-ubrzava epitelizaciju. Regeneriše oštećenja, poboljšava stanje suve, hrapave kože i podstiče njenu hidrataciju.

E Vitamin je antioksidans koji štiti memebrane ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala, povećava vlažnost površnog sloja kože i njegov kapacitet za vezivanje vode.

Sastav

  • Ulje žutog noćurka 20%
  • Pantenol
  • A vitamin
  • E vitamin
  • Liposolubilna podloga

Dodatni opis

PREPORUKA ZA ISHRANU:
Tokom pogoršanja ekcema, kod beba i male dece se preporučuje izbacivanje iz ishrane jezgrastih plodova (orasi, lešnici, kikiriki) i hrane koja ih sadrži, citrusnog voća (limun, pomorandže) i paradajza.

UPOZORENJE:
Ne nanositi na otvorene rane.

Slični proizvodi

0