Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Gynkgobil forte kapsule

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Gynkgobil forte kapsule

Šifra proizvoda: 12382

Pharmanova

Pakovanje: Kutija

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Dnevna doza koncentracije i pamćenja u jednoj kapsuli.

Način upotrebe

Jednu kapsulu dnevno popiti u toku jela, preporučuje se kontinuirana primena najmanje 3 meseca.

Dejstvo

Ekstrakt lista biljke Ginkgo biloba sadrži brojna aktivna jedinjenja (flavonoidne heterozide, ginkolide i bilobalide) koja poboljšavaju fluidnost krvi i mikrocirkulaciju. Time se povećava dotok kiseonika i hranljivih materija mozgu što je od posebne važnosti kod starijih osoba kod kojih je smanjen kapacitet za njihovo iskorišćenje. Zbog toga ovaj ekstrakt ima izrazito povoljan efekat na proces pamćenja, sposobnost zaključivanja i moć koncentracije. Aktivni principi ekstrakta ginka stimulišu cirkulaciju, preporučuju se kod poremećaja periferne cirkulacije koji je praćen osećajem hladnoće u rukama i nogama, bolovima i grčevima u nogama, posebno tokom hodanja. Ekstrakt ginka ima antiishemično, antiedematozno, antiagregacijsko, antioksidativno i antiinflamatorno svojstvo, pa ovaj ekstrakt ispoljava izražen neuroprotektivni i kardioprotektivni efekat.

Sastav

Jedna kapsula sadrži standardizovani suvi ekstrakt lista Ginkgo biloba 120 mg (Ginkgo bilobae folii extr. sicc. standardisatum, min. 24% flavonoidnih glikozida ginka i min. 6% terpena)

Dodatni opis

Preporučuju se kod:

  • Oslabljenog mentalnog kapaciteta, smanjene koncentracije i pažnje, slabijeg pamćenja, naročito kod ljudi starije životne dobi
  • Povećanih intelektualnih naprezanja
  • Prevencije moždanog udara i infarkta srca
  • Slabije cirkulacije u nogama, intermitentne klaudikacije
  • Vrtoglavica i zujanja u ušima vaskularnog porekla
  • Slabijeg vida prouzrokovanog poremećajima u mikrocirkulaciji oka
  • Kao efikasan prirodan antioksidans.


Upozorenje:
U pojedinačnim slučajevima može da se pojavi blaga gastrična nepodnošljivost, glavobolje i alergijske reakcije na koži.
Ekstrakt ginka produžava vreme krvarenja, pa je potreban oprez kod osoba koje su na terapiji antikogulansima. Takođe, pacijenti koji imaju povišen rizik od intrakranijalnih krvarenja, treba da izbegavaju preparate ginka.
Trudnoća i laktacija:
Podaci o primeni preparata na bazi ginka kod trudnica i dojilja nisu raspoloživi. Zbog toga ih, tokom trudnoće i laktacije, treba koristiti samo uz konsultaciju s lekarom.
U raspoloživoj literaturi nema podataka o eventualnim interakcijam ekstrakta ginka s lekovima ili hranom. Teoretski, on bi mogao da pojača efekte aspirina i antikoagulantnih lekova.

0