Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Finosens sprej za iritiranu kože

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Finosens sprej za iritiranu kože

Šifra proizvoda: 25988

Ostali Brendovi

Pakovanje: Sprej

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

FINOSENS sprej je rastvor smeše supstanci sa umirujućim efektom na kožu – etarsko ulje lavande, pantenol, mentol, ekstrakt lista aloje i alantoin, uz podešenu pH vrednost na 5,5 što odgovara fiziološkoj pH vrednosti kože.

Zahvaljujući sinergističkom dejstvu rastvorenih sastojaka FINOSENS sprej pomaže u ublažavanju svraba i iritacije kože, kao pratećih simptoma ovčijih boginja, virusa herpesa, ujeda insekata, ekcema, psorijaze, ojeda i opekotina.
Obzirom da etarsko ulje lavande ima insekticidno I akaricidno dejstvo FINOSENS sprej se može primenjivati I preventivno u cilju zaštite kože od ujeda komaraca i drugih insekata i krpelja. pH vrednost FINODERM spreja 5,5, koja predstavlja fiziološku pH vrednost kože, čini preparat poebno podesnim za primenu na osetljivu kožu, kao I kožu beba I dece.

Način upotrebe

Naprskati sprej 3-4 puta dnevno na iritiranu površinu kože. Ukoliko je potrebno nanošenje na lice i predele blizu očiju, preporučuje se nanošenje vatom.

Dejstvo

Etarsko ulje lavande ima antibakterijsko, antifungalno, insekticidno i akaricidno dejstvo.
Pantenol, tj. provitamin B5 poboljšava hidrataciju kože, ublažava svrab, smanjuje upale i ojede kože i ubrzava zarastanje rana i opekotina.
Mentol ima hladeći efekat, ublažava svrab i pomaže u umirenju bola.
Ekstrakt lista aloje deluje anti-inflamatorno, tj. umiruje upale na koži i povećava sintezu kolagena u tkivu što dovodi do bržeg zarastanja oštećene kože.
Alantoin stimuliše regeneraciju tkiva I ubrzava zarastanje rana.

Sastav

Aqua, Glycerin, Coco-Betaine, D-Panthenol, Menthol, Aloe Barbadensis Leaf extract, Citric acid, Alcohol denat., Allantoin, PEG-40, Hydrogenated Castor oil, Lavandula Hybrida oil, Methylchloroisothiazolinone, Methyoisothiazolinone, Magnesium nitrate, Magnesium Chloride.

Slični proizvodi

0