Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

FERTICURmag 15 kesica

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

FERTICURmag 15 kesica

Šifra proizvoda: 16658

Ostali Brendovi

Pakovanje: Kutija sa kesicama

1.350,00 RSD

Dodaj u korpu
FERTICURmag se preporučuje svim ženama koje imaju poremećaje prouzrokovane sindromom policističnih jajnika i metaboličkim sindromom.

Način upotrebe

Odrasli jedna do dve kesice dnevno.

Dejstvo

Mio-inozitol učestvuje u produkciji androgena na nivou jajnika, povećava osetljivost ćelija na dejstvo insulina, reguliše menstrualni ciklus i obnavlja ovulaciju, smanjuje maljavost i akne, kontroliše apetit i česte napade gladi, smanjuje rizik od nastanka dijabetesa u trudnoći.

Magnezijum igra ključnu ulogu u metabolizmu glukoze i insulina, dominantno preko uticaja na insulinske receptore na ćelijama ili direktno delujući na proteine koji transportuju glukozu u ćelije našeg organizma.

Hrom ima važnu ulogu u regulaciji nivoa glukoze u krvi. Trovalentni hrom deluje zajedno sa insulinom tako što povećava korišćenje glukoze. Esencijalan je element u tragovima neophodan za metabolizam ugljenih hidrata i masti. Trovalentni hrom u obliku pikolinata osigurava izrazito stabilnu strukturu i maksimalnu apsorpciju.

Folna kiselina se preporučuje svim ženama u periodu pre začeća kao i trudnicama kako bi se prevenirao nastanak određenih komplikacija kao što je urođeni defekat neuralne cevi (spina bifida). Zadužena je za sintezu DNK, RNK i proteina, rast tkiva majke tokom trudnoće, normalan metabolizam homocisteina.

Sastav

U dve kesice:
-mio-inozitol 4000mg
-magnezijum citrat 600mg (čist 90mg)
-folna kiselina 800mcg (folat 444mcg)
-hrom 200mcg
0