Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Calcidrink prah

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Calcidrink prah

Šifra proizvoda: 20538

Ostali Brendovi

Pakovanje: Kutija

5.400,00 RSD

Dodaj u korpu

Povećava elastičnost i čvrstoću kostiju.

Namenjen ženama u postmenopauzi.

Za sve osobe koje pate ili imaju rizik od osteoporoze.

Koristan za ubrzano zarastanje preloma.

Preporučuje se nakon ugradnje proteza (kolena, kukovi).

Način upotrebe

Calcidrink u obliku praha se uzima 1 do 2 x dnevno. Prašak razmutiti u hladnoj vodi i popiti. Merica za prašak se dobija u kutiji. Preporučuje se uzimanje uveče.

Dejstvo

Calcidrink je prirodni preparat koji podstiče stvaranje koštane mase i smanjuje razgradnju kosti kod osteporoze, smanjuje pojavu osteoporoznih preloma i ubrzava zarastanje preloma. Koristi se preventivno i u terapiji osteoporoze. Namenjen je:
-Ljudima koji pate od tegoba u kretanju prouzrokovanih povećanom erozijom koštanog tkiva sa ” dekalcifikacijom kosti”
-Ljudima sa povećanom potrebom za kalcijumom
-Ženama u vreme trudnoće i laktacije (dojenja)
-Ženama u menopauzi , veoma slabim i mršavim osobama
-Ljudima sa povećanim opterećenjem sistema za kretanje
-Deci starijoj od 10 god
-Starijim osobama uopšte Osobama, koji ne konzumiraju mlečne proizvode

Sastav

Primarna osteoporoza se javlja kod žena posle menopauze i kod pripadnika oba pola u dobi od preko 70 godina.
Sekundarna osteoporoza se javlja kod obolelih od pojedinih bolesti kao što su pojačan rad štitaste žlezde, paraštitaste žlezde, zapaljenjske reumatske bolesti, neke bolesti organa za varenje, posle dužeg ležanja zbog oboljenja, povreda.
Pacijenti najčešće ne osećaju prisustvo bolesti dok ne nastane komplikacija, tj. prelom neke kosti. Zato mi kažemo da je osteoporoza "nema" bolest. Ali na nju treba na vreme misliti i dijagnostikovati je pre pojave preloma. Takvim pacijentima treba preporučiti da snime koštanu masu DEXA, da urade odgovarajuće laboratorijske analize, po potrebi i neke dodatne procedure kako bi se utvrdilo postojanje osteoporoze. Kao i kod drugih bolesti, ovde je bitno sprečiti nastanak osteoporoze. Pacijentima se savetuju zdrave životne navike, koje su već nabrojane, pravilna ishrana, kretanje, prestanak pušenja, prestanak uzimanja alkohola, droga, a kod određenih rizičnih stanja se savetuje uzimanje preparata kalcijuma, vitamina D. Ovi preparati mogu podsticati stvaranje koštane mase i smanjenje razgradnje kosti, što znači da se mogu koristiti i kod prevencije i kod lečenja osteoporoze. Jedan od ovih preparata je upravo Calcidrink. U sastav Calcidrinka ulazi više supstanci:
-Kalcijum je najzastupljenija mineralna komponenta kostiju, od ukupne količine u organizmu, 99% se nalazi u kostima i zubima. On kostima daje čvrstinu. U Calcidrinku, kalcijum je zastupljen u obliku laktoglukonata koji se oko 450 puta bolje iskoristi u organizmu od kalcijum karbonata koji se obično nalazi u sastavu sličnih preparata.
-Vitamin D je neophodan za resorpciju kalcijuma i fosfora iz creva, poboljšava njihovo ubacivanje u kosti i time utiče na čvrstinu kosti.
-Kolagenski peptid je sledeći sastojak Calcidrinka, on je izvor aminokiselina koje ulaze u sastav kosti i daju joj elastičnost i čvrstinu.
Ovo su tri najvažnije materije za sastav kosti. Važno je da se one istovremeno uzimaju u jednom preparatu jer kolagenski peptid stimuliše stvaranje peptidnog sastojka kosti u koji se dalje uz pomoć vitamina D ugrađuje kalcijum, time dobijamo čvršću i kvalitetniju kost.
Ostale supstance:
-Vitamin K utiče na pravilnu ugradnju kalcijuma u kost, sprečava taloženje kalcijuma u krvne sudove i time smanjuje rizik od ateroskleroze.
-Vitamin E i C kao antioksidanti čiste organizam od slobodih radikala.
-Magnezijum, mangan, bakar, cink, fluor ulaze u mineralni sastav kosti i utiču na njen kvalitet .
-Belančevine koje su prirodnog porekla, izdvojene iz pitomog oraha, poljske preslice i maslačka pomažu u procesima zaceljivanja i rasta kosti.

Dodatni opis

Osteoporoza je bolest kostiju kod koje se javlja manjak kalcijuma u kostima, poremećaj njihove mikroarhitektonike, tj unutrašnje građe i sklonost ka prelomima. Javlja se najčešće kod starije populacije, češće kod žena. Oko 65% koštanog tkiva čine minerali: kalcijum, magnezijum, fosfor, a 35% meki deo: belančevine, ćelije kosti. Ćelije kosti su vrlo aktivne i njihov rad utiče na koštanu gustinu, čvrstinu, elasičnost. Koštana masa se neprestano uvećava do 25-30. godine života i od pravilnog režima će zavisiti koliku će koštanu masu steći pojedinac u razvoju. Od tog doba počinje pad koštane mase koji traje do kraja života. Ovaj pad se ubrzava u menopauzi, kod postojanja nekih oboljenja, neaktivnosti zbog bolesti ili loših navika, pušenja, korišćenja nekih lekova, nedovoljnog unosa kalcijuma i vitamina D ishranom.
Ima više vrsta osteoporoze:

U poređenju sa sličnim preparatima, Calcidrink ima prednosti, jer jedini u sastavu ima kolagenski peptid, i jedino kod njega se kalcijum nalazi u obliku laktoglukonata (450 puta se bolje rastvara nego kalcijum karbonat), ovo je od ključnog značaja za dobro iskorišćenje njegovih sastojaka u organizmu i njegov pozitivan efekat.
Smatra se da oko 10% ženske populacije ima neki vid smanjene gustine kosti. Pored toga, dokazano je da preko 50% žena u svim delovima sveta, bez obzira na klimu i osunčanost ima manjak vitamina D. Kada se sve ovo ima u vidu, neosporan je značaj Calcidrink preparata u prevenciji i lečenju osteoporoze.

Preporuka za upotrebu: odrasli i deca starija od 10 godina.

0