Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Čaj smokva list 50g Ljekobilje

Čaj smokva list 50g Ljekobilje

Šifra proizvoda: 5528

Ljekobilje

Pakovanje: Pakovanje

334,53 RSD

Dodaj u korpu

Lista želja

Listovi smokve su delotvorni protiv kancera i šećera. Regulišu nivo insulina i holesterola u krvi, sprečavaju dijabetes i smanjuju otpornost na insulin. 

Takođe, ovaj čaj je dobar za regulisanje nivoa triglicerida. Trilgliceridi su veoma bitni za normalno funkcionisanje velikog broja organa, ali ako se skladište u tkivima, mogu da izazovu ozbiljne zdravstvene probleme. Povišen nivo triglicerida znači i veću mogućnost da će se javiti neko srčano oboljenje i gojaznost.

Takođe, čaj od lista smokve reguliše krvni pritisak i sprečava pojavu kardiovaskularnih bolesti. Jedna šolja ovog čaja dnevno je dovoljna da sprieči ili čak i izleči probleme respiratornog trakta, kao što je bronhitis.

Pomoću smokvinih listova možete čak sprečiti pojavu čira ‒ potrebno je samo da sažvaćete jedan list svako jutro. Ova navika bi mogla da vam pomogne i u regulisanju telesne težine.

Način upotrebe

Zagrejte vodu do ključanja i dodajte listove smokve. Ostavite da vri 15 minuta, a zatim sklonite sa vatre i procedite. Piti svako jutro uz doručak.
0