Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Čaj od semena sikavice 50g Ljekobilje

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Čaj od semena sikavice 50g Ljekobilje

Šifra proizvoda: 15951

Ljekobilje

Pakovanje: Kutija

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN
Sikavica je jedna od najboljih biljaka za zaštitu i detoksikaciju jetre. Preporučuje se osobama sklonim alkoholizmu i masnoj hrani, i dokazano pomaže kod mamurluka. 

Način upotrebe

Supenu kašiku čaja preliti sa 200ml hladne vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji jedan sat. Procediti i piti tri do četri puta dnevno pre jela po 200ml nezaslađenog čaja.

Dejstvo

Aktivni sastojak iz sikavice zove se silimarin. Obnavlja jetrene ćelije i podstiče njihov rast. Silimarin povećava nivo glutationa u jetri za 35%. Glutation je najvažniji antioksidans za zaštitu jetre, i njegov nivo pada ako smo svakodnevno izloženi visokim količinama toksina. Sikavica štiti jetru od razarajućeg delovanja mnogih lekova te ima moć da iz organizma izbaci hemikalije, alkohol, teške metale i radijaciju.

Sikavica efikasno leči sve vrste alergija, napade urtikarije i astme kao i bolesti putovanja. Ova biljka se takođe koristi u lečenju bolesti nadbubrežne žlezde, kod upale slepog creva i psorijaze. Sikavica deluje poput estrogena i može stimulisati  proizvodnju mleka kod dojilja i regulisati ciklus.


0