Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Bone-up kapsule

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Bone-up kapsule

Šifra proizvoda: 16152

Jarrow

Pakovanje: Bočica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Povećani unos kalcijuma se preporučuje svim starijim ljudima, naročito ženama u postmenopauzi, kod dugotrajnih imobilizacija posle raznih povreda, kod sportista i fizički aktivnih lica, dugotrajnih terapija kortikosteroidima, kod ishrane bogate proteinima, gde će BONE UP predstavljati idealan izvor kalcijuma.

Način upotrebe

Preporučuje se da se Bone-up koristi sa glavnim jelom a u više podeljenih doza, jer manje koncentracije tokom celog dana povećavaju procenat apsorpcije. Kod prevencije koristiti 1-3 kapsule, kod terapije 4-6 kapsula na dan (maksimalna preporučena doza je 6 tableta dnevno) ili po preporuci vašeg lekara. Bone-up može da se koristi sa ostalim lekovima za osteoporozu. Uz terapiju se savetuje i laka fizička aktivnost.

Dejstvo

Prema mišljenju američke asocijacije kardiologa jedan od glavnih uzročnika infarkta miokarda je unošenje lošeg kalcijuma u organizam:
- Iskoristljivost kalcijum karbonata 40%
- Iskoristljivost kalcijum citrata 60%
- Iskoristljivost kalcijum kalcijuma iz BONE-UP 100%

Kosti i osteoporoza:
Okosnicu koštanoga tkiva čine kalcijum i fosfor, povezujući proteinska vlakna kolagena. Kristali ovih minerala daju kostima čvrstinu, tvrdoću i izdržljivost dok im kolagen daje elastičnost. Gubitkom kalcijuma iz organizma, kosti postaju krte i lomljive te dolazi do spontanih fraktura i ostalih posledica i komplikacija osteoporoze. Korišćenjem Bone-up-a mogu se značajno sprečiti sve štetne posledice osteoporoze.

Efikasna terapija osteoporoze:
Predstavlja jedinstvenu i najkompletniju nutricionističku formulu sačinjenu u cilju prevencije i terapije osteoporoze. Sadži idealan odnos mikroelemenata bitnih za terapiju osteoporoze. Osnovna supstanca u Bone-up-u je hidroksiapatit, izvor kalcijuma identičan je ako i u humanom organizmu, a zbog čijeg se gubitka javlja osteoporoza. Posebnim procesom obrade sačuvan je prirodni hidroksiapatit, vredni proteini i druge korisne materije a čija primena pokazuje maksimalno povećanje koštane mase.

Bone-up sadrži i glukozamin, supstancu koja obnavlja hrskavično tkivo dajući celom koštanom sistemu vitalnost. Za najbolje rezultate preporučuje se i upotreba preparata za nadoknadu kolagena "Super Collagen+C" koji će obezbediti neophodan kolagen u izgradnji vaših kostiju.

 

 

 

 

Sastav

Bone-up sadrži hidroksiapatit kao osnovni izvor kalcijuma, vitamin D3 (jedan od ključnih vitamina za terapiju osteoporoze), vitamin K1 i K2, metilkobalamin (vitamin B12), folnu kiselinu, vitamin C, glukozamin (za regeneraciju hrskavice) kao i ostale bitne mikroelemente bitne za osteoporozu: magnezijum, cink, bakar i bor.

Dodatni opis

  • Najpotpuniji multi mineralni komleks
  • Klinički potvrđen
  • Pravi i najčistiji izvor kalcijuma iz hidroksiapatita
  • Visoka iskoristljivost u organizmu (2,5 x veća od kalcijum karbonata)
  • 500 mg kalcijum karbonata = 200 mg elemantarnog kalcijuma.

Napomena:
Kalcijum ne treba uzimati istovremeno sa nekim lekovima (tetraciklini, preparati gvožđa, tiroidni hormoni, kortikosteroidi, bifosfonati), jer se kalcijum vezuje za njih i smanjuje im apsorpciju.

0