Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Biser maska za lice 888

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Biser maska za lice 888

Šifra proizvoda: 16840

Ostali Brendovi

Pakovanje: Kutija sa ampulama

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

NANO biserni prah u ampulama.
Za akne, bore, pege i fleke na licu.

Nakon prve upotrebe BISER maske za lice 888, i to posle samo 10 do 15 minuta Vaše lice je zategnutije, akne isušenije, koža mekša i nežnija.
Redovnom upotrebom primetićete da su ožiljci i duboke bore sve manje upadljivi, a pege i fleke sve bleđe, do potpunog nestanka.
 

Način upotrebe

Sadržaj sterilne ampule bisernog praha isprazniti u čistu posudu i dodati malu količinu (dve-tri kapi) čiste izvorske vode. Mešati dok se postigne ujednačena masa.
Dobro opranim rukama naneti na čisto lice. Kada se maska osuši isprati prvo mlakom, a potom hladnom vodom. Umesto vode mozete koristiti i sok od aloje.
 

Dejstvo

Svojim sastojcima Biser aktivira enzim SOD (superoksid dismutazu), prodire u duboke slojeve kože i vraća joj vlažnost čineći je zategnutijom i nežnijom. Ovaj enzim, takođe, usporava stvaranje melanina - pigmenta odgovornog za nastanak staračkih fleka.

Sastav

Bio-aktivni Ca (bio-aktivni kalcijum) koji utiče na metabolizam ćelija kože i usporava proces starenja kontrolišući debljinu epiderma. Štiti kožu od preteranog sušenja, a ima i antikancerogeno svojstvo. Dokazano je da Ca utiče na stvaranje dva antioksidantna enzima (katalazu i superoksid dismutazu) koji sprečava DNA oštećenje koje je obično uzrok preranog starenja kože i mogućeg nastanka karcinoma kože. Od posebnog je značaja da je Ca u bisernom prahu u nano česticama, tako da se potpuno apsorbuje i maksimalno iskorištava za sva svoja pozitivna dejstva na kožu, a pri tom ne može da je ošteti.

Mikroelementi, kojih u Biseru ima preko 30, a naročito St (stroncijum) i Ti (titan) imaju izrazito antioksidativno svojstvo, pa tako štite kožu od negativnog dejstva UV zračenja i usporavaju njeno starenje.

Preko 15 aminokiselina (od kojih su neke esencijalne) regulišu metabolizam ćelija kože i tako doprinose poboljšanju njenog turgora, a podstiču i prokrvljenost.

Mukopolisaharidi, kojih takođe ima u Biseru, pozitivno deluju na čišćenje i zarastanje rana, sprečavaju stvaranje ožiljaka, a imaju i antiseptičko i antiinflamatorno dejstvo. Zato se Biser maska uspešno primenjuje kod problematične kože sa aknama i ožiljcima. Zahvaljujući redukciji transepidermalnog gubitka tečnosti, mukopolisaharidi pomažu hidrataciju kože, a jačajući kolagen i elastin, promovišu njen elasticitet.

0