Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

BabyTime pločice

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

BabyTime pločice

Šifra proizvoda: 16148

Pharmanova

Pakovanje: Kutija

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Test za ovulaciju.

Način upotrebe

Uzimanje uzorka
Utvrdite vreme kada ćete uzimati uzorak urina. Radi postizanja najboljih rezultata uzimajte urin u, otprilike, isto vreme svakog dana, na primer, između 10:00 ujutru i 8:00 uveče. Iskustvo je pokazalo da je uzorak najbolji ako se uzima posle 12:00. Ne uzimajte prvi jutarnji urin posle buđenja.
- Smanjite unos tečnosti oko 2 sata pre uzimanja uzorka
- Zapišite dan ciklusa, datum i vreme kada ste uzeli uzorak urina.
- Prikupite uzorak urina u odgovarajuću posudu za urin. Koristite novu posudu za svaki novi uzorak. Prenesite urin u otvor za uzorak test pločice pomoću pipete.

Možete čuvati urin za testiranje kasnije tokom dana. Urin se može čuvati na sobnoj temperaturi do 8 sati ili u frižideru do 24 časa. Nemojte ga zamrzavati! Da biste postigli najbolje rezultate, testirajte urin istog dana kada uzmete uzorak. Ako čuvate urin u frižideru, ostavite ga pre testiranja da dostigne sobnu temperaturu (oko 30 minuta). Ne tresite posudu. Ako se na dnu posude u kojoj je prikupljen urin formira talog, pustite ga da se slegne. Koristiti samo urin sa vrha posude.

Postupak testiranja
1. Za obavljanje testa potreban Vam je sat (koji se ne nalazi u okviru testa).
2. Otvorite kesicu i izvadite test.
3. Upotrebite test odmah, najkasnije 10 minuta posle otvaranje kesice
4. Postavite test na čistu i ravnu površinu. Držite pipetu uspravno i ukapajte 4 pune kapljice urina (oko 0,2 ml) u otvor za uzorak testa i počnite da merite vreme. Izbegavajte stvaranje zarobljenih mehurića vazduha u otvoru za uzorak.
5. Sačekajte da se pojavi obojena linija/linije. U zavisnosti od koncentracije hLH, pozitivni rezultati mogu se očitati za samo 40 sekundi. Za sve rezultate, sačekajte 5 minuta da biste potvrdili svoje zapažanje. Ne očitavajte rezultat posle više od 30 minuta. Iskorišćeni test može se odložiti zajedno sa običnim otpadom iz domaćinstva.

Tumačenje rezultata:
Negativan rezultat (ne postoji porast LH): Pojavljuje se samo jedna obojena linija u polju kontrole (C), ili je test (T) linija svetlija od kontrolne linije. Ne postoji porast LH.
Pozitivan rezultat (porast LH): Vidljive su dve obojene linije i test (T) linija je ista ili tamnija od kontrolne (C) linije. Do ovulacije će najverovatnije doći u nared-nih 24-48 sati. Ukoliko želite da zatrudnite, najbolje vreme za odnos je posle 24, ali pre 48 sati.
Nevažeći rezultat: Ne pojavljuje se kontrolna linija. Najverovatniji razlozi za nepojavljivanje kontrolne linije su nedovoljna količina uzorka ili nepravilna tehnika procedure. Pregledajte po-novo proceduru i ponovite test sa novim test komple-tom. Ako se problem i dalje nastavi, nemojte upotreblja-vati sledeći test komplet, nego obavestite svog lokal-nog distributera.

Dodatni opis

Ograničenja:
1. Ovaj test označava povišenu koncentra-ciju hLH u urinu (20mlU/ml), što znači da je verovatno da će do ovulacije doći u narednih 24-48 sati. Međutim, do ovulacije ne dolazi uvek u sredini ciklusa: stoga je moguće da se u periodu testiranja javi 7 negativnih rezul-tata.
2. Test funkcioniše samo kada se tačno poštuju procedure testa.
3. Ne koristite istu test pločicu više puta.
4. Ovaj test ne može se koristiti kao vid kontracepcije.
5. Na rezultate testa ne bi trebalo da utiču analgetici, antibiotici i ostali uobičajeni lekovi. Lekovi koji sadrže hCG ili hLH mogu uticati na test i ne bi ih trebalo uzimati tokom korišćenja testa za ovulaciju Baby time. Takođe, test neće funkcionisati pravilno ako ste trudni, ako ste u menopauzi ili uzimate pilule za kontracepciju.
6. Čuvati van domašaja dece.

 

Uputstva:
- Ne koristiti ukoliko je kesica pocepana ili oštećena
- Ne koristiti posle isteka roka trajanja
- Čuvati na suvom, na temperaturi od +2 do +30ºC, ali ne zamrzavati
- Uverite se da se test kesica nalazi na sobnoj temperaturi pre otvaranja
- Po otvaranju, iskoristite što je ranije moguće
- Držati van domašaja dece
- Za upotrebu u in-vitro dijagnostici. Nije za unutrašnju upotrebu

0