Nanet na kožu ovaj krem formira zaštitni sloj koji odbija tečnost od kože i sprečava njeno povećano vlaženje. Krem ima puferna svojstva zahvaljujući voćnim kiselinama u svom sastavu. Amonijak kao i kiseli produkti bivaju neutralisani čime je sprečeno njihovo iritirajuće dejstvo na kožu. Krem sprečava i razvoj mikroorganizama sinergističkim dejstvom sastojaka fermentisanog soka jabuke. Baby skin sprečava prekomerno vlaženje kože, održava pH balans, sprečava razvoj infekcija, održava elastičnost i smiruje kožu. Aktivni principi: 1. Fermentisani sok jabuke je bogat prirodni izvor voćnih kiselina, aminokiselina, vitamina i minerala. Voćne kiseline balansiraju kiselo-bazni režim kože. Fermentisani sok jabuke ima blago antiseptično dejstvo i tako sprečava razvoj kvasaca, virusa i bakterija, što je posebno značajno u uslovima povećane vlažnosti 2. Etarsko ulje lavande – deluje umirujuće i efikasno protiv upalnih procesa na koži 3. Usklađeni odnos vazelina i parafinskih voskova u kremu i dalje obezbeđuje protektivnu ulogu krema - odbijaju vlagu 4. Cink oksid pojačava barijernu funkciju a istovremeno ima i astrigentno dejstvo