Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Alpecin Kofein Losion za kosu

Alpecin Kofein Losion za kosu

Šifra proizvoda: 15003

Dr. August Wolff

Pakovanje: Bočica

1.351,79 RSD

Dodaj u korpu

Lista želja

Protiv opadanja kose.

Način upotrebe

Alpecin treba koristiti svakodnevno i masirati u kožu temena redovno posle svakog pranja kose.

Dejstvo

Alpecin na bazi aktivnog kofeinskog kompleksa stimuliše aktivnost korena i produžuje fazu rasta dlake duže nego što je to genetski predvidjeno:

  • Sprečava prevremeni gubitak kose
  • Povećava produktivnost folikula dlake
  • Ubrzava rast kose


Aktivne supstance su prisutne tačno onde gde je to potrebno. Na ovaj način, Alpecin i u većim dozama nema neželjeni efekat na organizam.
Dermatolozi sa Univerziteta u Jeni potvrdili su da kofein stimuliše oslabljeni koren dlake. In-vitro testovi radjeni na folikulima genetski predisponiranih osoba, dokazali su da kofein obezbedjuje zaštitu od štetnog dejstva muškog hormona testosterona. Alpecin losion (Liquid) je prvi i za sada jedini losion koji sadrži veliku koncentraciju ove aktivne supstance.

Sastav

Aqua, Alcohol Denat., Parfum, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Menthol, Caffeine, Zinc PCA, Niacinamide, Limonene, Linalool, Citric Acid, Tocopheryl Acetate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Citral, Retinyl Acetate.

Dodatni opis

Androgenetska alopecija zabrinjava 80% muškarce. To je nasledni gubitak kose koji nastaje usled preosetljivosti folikula dlake na dejstvo hormona testosterona (DHT). Iako testosteron pospešuje rast dlake na bradi, s druge strane on slabi predisponirane folikule kapilicijuma (kože temena). Ove folikule "umiru" prevremeno, zato što testosteron prekida njihovo snabdevanje energijom. Alpecin je uspeo da spreči ovaj negativan efekat testosterona, zahvaljujući kombinaciji aktivnih supstanci koje sadrže kofein. Na taj način se Alpecin efikasno bori protiv uzroka naslednog gubitka kose. Da bi smo razumeli efekat kofeina, potrebno je bliže sagledati rast dlake koji se odvija u ciklusima. Normalno, folikul je aktivan oko 8 godina (faza rasta), posle čega ga prati faza mirovanja/regresije. Dlaka ispada iz folikula; zatim započinje novu fazu rasta. To se dogadja oko 14 puta u životu pre nego što aktivnost folikula potpuno prestane.

Kod genetski predisponiranih osoba, testosteron (DHT) smanjuje proizvodnju c-AMP (ciklični adenozin-monofosfat), važnog tzv. sekundarnog energetskog prenosioca , koji je neophodan za metabolizam unutar korena dlake. Ovo skraćuje fazu rasta i životni vek dlake. Ukoliko sve više i više folikula "umire" na ovaj način, kao rezultat nastaje muški tip ćelavosti.

Kofeinski kompleks sadržan u Alpecinu štiti folikul od štetnog dejstva testosterona. Ovo produžava fazu rasta dlake, što znači da je rast kose moguć i u starijem životnom dobu.

Najnovija dermatološka testiranja Univerzitetskih klinika Hamburg-Eppendorf i Jena potvrdila su efikasnost kofeina protiv testosterona.

0