Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Walmark Ca+Mg+Zn 30 tableta

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Walmark Ca+Mg+Zn 30 tableta

Šifra proizvoda: 25028

Walmark

Pakovanje: Kutija

580,61 RSD

Dodaj u korpu

Ca-Mg-Zn

Snaga tri minerala

 

Proizvod predstavlja dodatni izvor kalcijuma, magnezijuma i cinka u ishrani.

 

Način upotrebe

1 tableta dnevno.

Dejstvo


·         pogodan za žene u reproduktivnom dobu i menopauzi

·         doprinosi zdravlju i funkciju kostiju i zuba

·         pomaže ispravnu mišićnu kontrakciju i srčani ritam

·         doprinosi pravilnom funkcionisanju nervnog sistema

·         utiče na jačanje imunog sistema

Sastav

Sastav:

1 tableta

u 100 g

% PDU*

Kalcijum (kalcijum-karbonat, kalcijum-glukonat, kalcijum-laktat

333,3 mg

23,1 g

42

Magnezijum (magnezijum-oksid, magnezijum-glukonat)

133,33 mg

9,3 g

36

Cink (cink-citrat, cink-glukonat)

8,3 mg

0,6 g

83

Neželjeno dejstvo

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen trudnicama i deci mlađoj od 3 godine.

Dodatni opis

Kalcijum je neohodan za prenos nervnih impulsa, mišićne kontrakcije, u metabolizmu hormona. Za nivo kalcijuma u krvi odgovorna je paratireoidna žlezda. Dodatni unos kalcijuma se preporučuje u trudnoći, tokom dojenja, u perimenopauzi i menopauzi, u slučaju PMS tegoba, a poznato je i da usporava proces starenja. Uloga kalcijuma je nezamenljiva i u slučaju problematične kože (akne), kod alergija i astme, bolova u mišićima, glavobolje, gojaznosti, depresije, nervoze i neraspoloženja, osteoporoze, stresa, povišenog krvnog pritiska, hipertireoze, poremećaja ishrane (gojaznost, gubitak apetita…), problema sa organima za varenje ili u slučaju smetnji sa rastom kod dece.

 

Magnezijum je esencijalni mineral neophodan za odvijanje preko 300 procesa u našem telu. Najveći deo magnezijuma u organizmu nalazi se u kostima i mišićima. Neophodan je za pravilan rad srca i krvnih sudova, mišića i nervnog sistema, a povećava iskorišćavanje glukoze u ćelijama. Učestvuje u procesima stvaranja energije u organizmu. Važan je u smanjenju rizika od stvaranja kamenaca u mokraćnim putevima. Ljudski organizam nije u stanju da stvara magnezijum, pa ga zato moramo unositi putem hrane ili dodataka ishrani, posebno u situacijama kao što su: izloženost stresu, povišen krvni pritisak, nepravilan srčani rad, migrene, grčevi, šećerna bolest, alkoholizam, PMS/menopauza, osteoporoza, upotreba nekih antibiotika, kortikosteroida, lekova koji deluju na nivo želudačne kiseline ili hormonskih kontraceptiva.

 

Cink poseduje osobine antioksidansa, štiti ćelije kože i mišića od ubrzanog starenja i oštećenja, a može pomoći u procesu zaceljivanja rana nakon povreda. U imunom sistemu pomaže regulaciju proizvodnje i aktivnosti T-limfocita (bela krvna zrnca koja pomažu u borbi protiv infekcije) i prirodnih ćelija ubica (koje deluju na oštećene i izmenjene ćelije, kao što su ćelije raka). Upotreba cinka može skratiti period trajanja simptoma prehlade. Unos dodatnih količina cinka se preporučuje kod: poremećaja seksualne funkcije, benignog uvećanja prostate, pada imuniteta i oporavka nakon bolesti, problema sa aknama i ekcemom i regulacije hormonskog statusa.

 

0