Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

WHEY Protein LV-Pharm

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

WHEY Protein LV-Pharm

Šifra proizvoda: 1475

Ostali Brendovi

Pakovanje: Kutija

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Izuzetan izvor visokokvalitetnih proteina i aminokiselina.

WHEY Protein je odličan izvor amino kiselina, naračito za ljude koji žele da smanje upotrebu mesa, jaja, mleka i sira (zbog kazeina i laktoze) ili pak za vegetarijance, kao i za spotiste i vežbače zbog brze nadoknade i izgradnje mišićnog tkiva.
Naročito je koristan kod gojaznosti i dijabetesa, jer sadrži visok nivo aminokiseline leucina, koja služi za očuvanje mišićne mase a promoviše sagorevanje masti.

WHEY Protein sadrži visoke koncentarcije minerala i elektrolita, posebno organskog Na i K. Oni su u organizmu odgovorni za očuvanje optimalnog pH, čime se omogućava održavanje tzv. alkalnog balansa. a pomažu i pravilnom radu srčanog mišića i disanja.

Proteini WPC 80 % daju osećaj sitosti, dovode do oslobađanja dva hormona: holecistokinina i GIP-1 (glukoza-zavisni insulinotropni polipeptid) koji suprimira apetit, šalje signal telu da prestane sa unosom hrane, tzv. signal sitosti.

Način upotrebe

Preporučene dnevne količine 2 merice proizvoda (15 g) 1-3 puta dnevno, u zavisnosti od potrebe, pomešati sa toplom vodom, mlekom, jogurtom, nekim drugim napitkom, ili dodati u musli, kaše, corn flakes i sl. Može se koristiti svakodnevno. Preporučenu dozu najbolje je uzimati nakon fizičke aktivnosti-treninga i pred spavanje.

Dejstvo

WHEY Protein je koncentrat WPC 80 % proteina u prahu od kozije i ovčije surutke. Proteini iz ove surutke povećavaju imunološki odgovor i mobilizaciju imunog sistema. Zbog visokog i resorptivnog sadržaja aminokiseline cistin-cistein koji je uključen u produkciju glutationa snažan je antioksidans i koristan je u terapijama akni, raka, HIV-a, Alchajmerove bolesti, cistične fibroze, dijabeta, hepatitisa, disfunkcije jetre itd.

Lako svarljiv i iskoristiv u organizmu naročito u pogledu amino-kiselina.
Sadrži visoko korisne vitamine, naročito minerale i neke enzime što mu omogućava podršku optimalnog zdravlja.
Jača imuni sistem i pogodan je za celu porodicu
Organski Na (Natrijum) koji se nalazi u WPC80 razlikuje se od Na iz kuhinjske soli koji je visoko prerađen i neadekvatan. Manjak koncentracije organskog Na u organizmu manifestuje se kao hronična loša probava, upale i iritacije creva, zatvor i slična stomačna obolenja. Naime, rezerve organskog Na čuvaju se u zglobovima, ligamentima, limfnom tkivu i tečnosti ali pre svega i najviše u ćelijama zida creva i želuca. Ove rezerve Na u ćelijama zida želuca odgovorne su za očuvanje ph ravnoteže u odnosu na koncentraciju HCl (hlorovodonična kiselina) i integriteta zida želuca od dejstva sopstvene HCl na zid želuca. Kod hiperaciditeta želuca HCl je u višku (loša i neadekvatna ishrana, stres, infekcija Helicobacter pylori) što iscrpljuje rezerve Na i iz drugih navedenih depoa Na (zglobovi, ligamenti, limfni organi i tečnost) čime se sada povećava kiselost celog organizma, remeti acido-bazna ravnoteža a zbog iscrpljenosti i nedostatka organskog Na, organizam nema mogućnost da neutrališe povećanu kiselost. Čitav ovaj proces vremenom dovodi do razvoja raznih hroničnih i teških oboljenja (zglobova,kostiju,mišića,stvaranje čireva-ulcusa, bubrega, dijabeta, oboljenja tireoidne žlezde,raka i sl.)

Sastav

Amino kiseline g/100 g čistog proteina
Izoleucin 7,3
Leucin 10,4
Valin 5,9
Lizin 10,7
Metionin 2,1
Fenilalanin 3,0
Treonin 5,4
Triptofen 3,0
Alanin 5,4
Arginin 2,3
Asparginska kiselina 10,1
Cistin 1,7
Glutamin 17,7
Glicin 1,4
Histidin 1,7
Prolin 3,2
Serin 5,2
Tirozin 3,4

0