Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Vitamin D3 2000 IU + K2 30 kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Vitamin D3 2000 IU + K2 30 kapsula

Šifra proizvoda: 3721

Ostali Brendovi

Pakovanje: Bočica

1.118,71 RSD

Dodaj u korpu

Osteokalcin je belančevina zavisna od vitamina K2,nakon sinteze on je u neaktivisanom obliku. Vitamin K2 aktivira osteokalcin, koji je u aktiviranom stanju sposoban da ugradi kalcijum u kosti.

Vitamin K2-MK7 je neophodan za sintezu Matriksnog Gla Proteina (MGP), koja se odvija u glatkim mišićnim, ćelijama krvnih sudova i hrskavici. Smatra se da je ovaj protein snažan inhibitor kalcifikacije krvnih sudova.

Deficit vitamina K2-MK7, povećava nivo nekarboksiliranog MGP, koji nije funkcionalan, što dovodi do povećanog taloženja kalcijuma u krvnim sudovima.

Opet od velikog znacaja je vitamin K2, jer pored osteokalcina on aktivira i vaskularni GMP, protein koji sprečava taloženje kalcijuma u mekim tkivima. To objašnjava bolju strukturu i očuvanost hrskavice, kao i bolju funkciju zglobova kod osoba koje uzimaju dovoljno vitamina K2.

 

Preporučuje se :
-kod osteopenije, za prevenciju osteoporoze i kao dodatak terapiji osteoporoze
-za sprečavanje nastanka i ubrzavanje zarastanja preloma
-kod osoba koje uzimaju suplemente kalcijuma
-kod osoba sa bolovima u zglobovima
-kod osoba na terapiji kortikosteroidima
-prevenciji ateroskleroze
-kod pacijenata na terapiji statinima
-kod autoimunih bolesti
-dijabetičara, stimuliše stvaranje insulin
-oslabljenog imuniteta

Način upotrebe

Odrasli i deca iznad 6 godina jednom dnevno popiti jednu kapsulu ili prema savetu lekara.
 

Dejstvo

D vitamin spada u grupu liposolubilnih vitamina iako je zapravo hormon po mnogim karakteristikama kao što su hemijska struktura, sinteza u organizmu, regulacija sinteze, postojanje receptora, plejotponi efekti. Spada u grupu sterioda kao i polni hormoni, mineralokortikoidi i glikokortikoidi. Poput drugih hormona sintetiše se iz ovog prekursora provitamina D3, prolazi kroz jetru i bubreg gde se metaboliše do aktivnog oblika. Vezuje se za svoje specifične receptore i na taj način ispoljava dejstvo u organizmu. Saznanje da značajan broj osoba širom sveta ima različit stepen defivcijencije vitamina D, podstakla su interesovanja za ovu problematiku i potencirala istraživanja ne samo u sferi osteoporoze i koštanog metabolizma, nego i u mnogim drugim oblastima sa ciljem objašnjenja mehanizma mnogobrojnih plejotpornih efekata D hormona i definisanja njegovih potrebnih nivoa za ispoljavanje plejotpornih efekata. Najveće interesovanje naučne javnosti po ovom pitanju se usmerava u pravcu imunomodulatornih dejstava te mogućih terapijskih upliva kod velikog broja bolesti sa imunološkom patofiziološkom osnovom. Takođe se istraživanja usmeravaju i u odnosu na povezanost široko rasprostranjenog hroničnim muskuloskeletnim bolom i deficijencijom D vitamina, i to sa velikim interesovanjem za razjašnjenje nastanka deficijencije D vitamina, kao i kakve su mogućnosti terapijskog upliva na smanjenje hroničnog muskuloskeletnog bola. Dužnost fizijatra je da vodi računa o mogućnostima upliva nedovoljnosti D vitamina na brojne funkcionalne sisteme, te da pravovremeno terapijski deluje. Timski rad endokrinologa, reumatologa i fizijatra je neophodan za pravovremeno dijagnostifikovanje i optimalno lečenje pomenutih stanja.

Sastav

cholekalciferol,2000I.U(50µg),MK-7menaccinon 60µg

Neželjeno dejstvo

Proizvod se mora koristiti pod medicinskim nadzorom. Ne preporučuje se osobama sa hiperkalcemijom i hiperparatireoidizmom.Prekomerna upotreba može izazvati neželjene efekte i potrebno je potražiti konsultaciju lekara.Proizvod nije pogodan kao jedini izvor hrane kod osoba kojima je namenjen!

 

Proizvod ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda.Proizvod nije namenjen trudnicama, doiljama I deci mlađoj od 6 godina!
 

0