Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Vitamin D3 2000 I.U. + Inulin

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Vitamin D3 2000 I.U. + Inulin

Šifra proizvoda: 3720

Ostali Brendovi

Pakovanje: Bočica

734,93 RSD

Dodaj u korpu

Uticaj DACOM D3 vitamina na:

Mišićno skeletni sistem:
-reguliše metabolizam kosti, nivo fosfora i kalcijuma u krvi, remodeliranje kosti , reguliše sekreciju PTH.
-povoljno utiče na povećanje misićne mase i snage, aerobnog kapaciteta te skraćuje vreme potrebno za oporavak mišića
-kod mijelopatilja, hipotonije i kod dece sa motornim zaostajanje

 

Imuni sistem i autoimune bolesti :
-vitamin D3 pokazuje imunomodulatorno dejstvo i ima pozitive uticaje na imflamatorne bolesti :
-reumatoidni artritis, multiplu sklerozu, dijabetes melitus tip 1, autoimune bolesti štitne žlezde ( Gravesova bolest Hashimotov tireoiditis )

 

Respiratorni sistem :
-deficit Vitamin D3 podržava stavaranje medijatora upale i smanjuje funkcionalni kapacitet pluća.Vitamin D3 se povezuje sa manjom incidencom akutnih virusnih infekcija respiratornog trakta kod odraslih.

 

Kardiovaskularni sistem:
-vitamin D, svojim već spomenutim antiproliferativnim dejstvom , sprječava fibrozu i hipertrofiju miokarda te deluje antiaterosklerotski.Ima antihipertenzivno dejstvo ,a smanjenjem incidencije dijabetesa i indirektno djeluje protektivno na kardiovaskularni sistem

 

Nervni sistem:
-niske koncetracije vitamina D3 su povezane sa depresijom.

-alchajmerova bolest,demencija,kognitivni pad i drugi oblici neurodegenerativnih poremećaja su povezani sa fiziološkim koncentracijama 25(OH)D u krvi

 

Metabolički sindrom:
-nedostatak vitamina D povezan je sa smanjenim oslobadjanjem insulina, insulinskom rezistencijom i dijabetesom tipa 2.Utiče na nivo lipida u krvi i na telesnu težinu.

 

Onkološke bolesti:
pozitivan delovanje vitamina D3 na diferencijaciju i inhibiciju proliferacije celija (kako malignih, tako i normalnih) uzrok je njegovog zaštitnog delovanja naspram malignih tumora.
-većina studija potvrdila je povezanost nižih koncentracija 25(OH)D3 i veće incidencije karcinoma kolona.
-ističe se da je uloga D3 vitamina u modulaciji toka malignih bolesti i smanjenju mortaliteta od istih značajnija od njegove uloge u smanjenju same incidence tih bolesti.

 

INULIN -prebiotik:
Inulin je biljni polimer,svrstava se u prebiotike zbog svog pozitivnog učinka na crevnu mikrofloru. Inulin deluje na rast bifidobakterija. Blagotvorno delovanje bifidobakterija uključuje: inhibiciju rasta patogenih bakterija, stimulacija komponenata imunološkog sistema i pomoć u apsorpciji određenih jona i sinteza B vitamina.
Inulin poboljšava bioiskoristivost i ravnotežu minerala. Smatra se da fermentacijom inulina dolazi do zakiseljavanja sadržaja kolona, što za posledicu ima rast koncentracije joniziranih minerala, posebno kalcijuma i magnezijuma. Ta su saznanja navela naučnike da razmotre uticaj inulina na gustoću koštane.

Način upotrebe

Odrasli i deca iznad 6 godina jednom dnevno popiti jednu kapsulu ili prema savetu lekara.
 

Neželjeno dejstvo

Proizvod se mora koristiti pod medicinskim nadzorom. Ne preporučuje se osobama sa hiperkalcemijom i hiperparatireoidizmom.Prekomerna upotreba može izazvati neželjene efekte i potrebno je potražiti konsultaciju lekara.Proizvod nije pogodan kao jedini izvor hrane kod osoba kojima je namenjen!
 

Proizvod ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda.Proizvod nije namenjen trudnicama, doiljama I deci mlađoj od 6 godina!
 

0