Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Viridian Coenzim Q10 30mg 60 kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Viridian Coenzim Q10 30mg 60 kapsula

Šifra proizvoda: 23608

Ostali Brendovi

Pakovanje: Bočica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Koenzim Q10 se još naziva ubikinon i prirodno se javlja u organizmu. Ljudski organizam ima sposobnost sinteze koenzima Q10, ali se ona smanjuje posle 30. godine. Kao posledica smanjene produkcije ovog koenzima dolazi do smanjenja energetskih procesa u organizmu, što se najpre primeti na srčanom radu.

Način upotrebe

1 kapsula dnevno.
 

Dejstvo

Bolesti srca (oslabljeno srce, aritmije, angina pektoris, infarkt), u terapiji statinima (lekovi za smanjenje holesterola, jer oni dovode do deficita CoQ10), hipertenzija – povećan krvni pritisak, protiv starenja svih ćelija i tkiva u organizmu.

Utiče na energetske metaboličke procese, na sagorevanje masti, na fleksibilnost ćelijske membrane.

Čuven je po svojoj upotrebi kao antioksidans, tj. usporava procese koji dovode do oštećenja i starenja ćelija i tkiva.

Sa godinama se proizvodnja koenzima Q10 smanjuje čak do 80%. Srce je mišić koji stalno pumpa, a pacijenti sa oboljenjem srčanog mišića imaju izrazit deficit ovog vitamina. Zbog toga što je to prirodni sastojak organizma nije dovodio do neželjenih dejstava, pa važi za siguran lek, bez pratećih neželjenih posledica.

Brojna klinička istraživanja i naučni radovi su potvrdili njegovu efikasnost. Kada je utvrđeno da statini (lekovi koji deluju na smanjenje stvaranja holesterola u organizmu) dovode do deficita koenzima Q10 u srčanom mišiću, počela je njegova rutinska primena uz terapiju statinima (Cholipam, Hollesta, Simvor, Vasilip, Zocor, Atoris, Sortis, Tulip, Lescol).

Koristan je u terapiji postinfarktnog stanja, jer obezbeđuje bolje snabdevanje energijom preostalog zdravog dela srčanog mišića.

0