Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Urimil Neuro gel 50ml

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Urimil Neuro gel 50ml

Šifra proizvoda: 5039

Dr.Werner Pharma

Pakovanje: Tuba

1.500,00 RSD

Dodaj u korpu

Urimil gel je sredstvo za lokalnu primenu iz brenda Urimil®, koje sadrži pet aktivnih sastojaka sa trenutnim dejstvom na mestu primene. Efikasan u smanjenju upale, ublažavanju bolova i obnavljanju funkcije perifernih nerava.

Preporučena primena kod:

– periferne neuropatije

– bolova u leđima

– bolova i osećaja trnjenja i mravinjanja u rukama i nogama

– išijasa i svih vrsta neuralgija

– osteoartritisa

– reumatoidnog artritisa

– povreda i grčeva u mišićima

– svih ostalih neuro-muskularnih poremećaja

Urimil gel je jedini neuroprotektiv za lokalnu primenu na tržištu.


Način upotrebe

Nanesite malu količinu na željeno područje i utrljajte u kožu. Ubrzo će se gel upiti i izazvati prijatan osećaj topline. Brzina efekta može varirati od osobe do osobe. Nanesite dva puta dnevno.

Dejstvo

Uridin monofosfat (UMP) - kada se lokalno primenjuje, uridin se apsorbuje kroz kožu, što pomaže da se obnovi struktura i funkcija nerava. Jedinjenje je uključeno u sintezu fosfolipida, RNK i proteina - ključnih supstanci za izgradnju membrana i ćelijskih membrana nervnih ćelija. Stimuliše njihovu reprodukciju, kao i formiranje novih nervnih završetaka. Uz to, doprinosi neuromuskularnom oporavku.

Arnica - glavne komponente u njenom ekstraktu su tzv. seskviterpenski laktoni, od kojih je najvažniji helenalin. Ima protivupalno, analgetsko i rashlađujuće dejstvo. Lokalno primenjen ekstrakt arnike blagotvorno deluje na reumatoidni artritis i osteoartritis. Smiruje bolove u mišićima i pomaže brže zaceljivanje modrica, rana i uganuća.

Đavolja kandža - aktivni sastojci imaju snažno analgetsko i protivupalno dejstvo. Njegova lokalna primena značajno poboljšava mobilnost i kvalitet života kod pacijenata koji pate od reumatoidnog artritisa, osteoartritisa, bola u donjem delu leđa i tendinitisa.

MSM (Metilsulfonilmetan) - primenjen lokalno, omekšava i zaglađuje kožu, povećava energiju, poboljšava cirkulaciju i metabolizam i ubrzava zarastanje rana. Ima snažno protivupalno i antioksidativno dejstvo i ima izuzetno blagotvoran uticaj na pacijente sa osteoartritisom. Pomaže kod bolova u mišićima nakon vežbanja.

Magnezijum - primenjen lokalno, prolazi kroz kožu i povećava nivo magnezijuma u ​​telu, koji zavisi od vremena izlaganja i koncentracije primenjenog preparata. Mineral je kofaktor u više od 300 enzimskih reakcija i veoma je važan za signalizaciju živaca, kontrakciju mišića i živčano-mišićnu provodljivost. Pomaže u lečenju brojnih bolesti mišićno-koštanog sistema i perifernog nervnog sistema. Znatno ublažava simptome poput peckanja, bolova i peckanja.

Sastav

Uridin monofosfat

Ekstrakt cveta planinske arnike (Arnica montana)

Ekstrakt korena đavolje kandže (Harpagophytum procumbens)

Metilsulfonilmetan (MSM)

Magnezijum hlorid

Slični proizvodi

0