Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Twinlab Super CoQ10

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Twinlab Super CoQ10

Šifra proizvoda: 3069

Ostali Brendovi

Pakovanje: Teglica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Koenzim Q10 (CoQ10) hemijsko je jedinjenje slično vitaminima. Ima važnu ulogu u proizvodnji energije i sastavni je deo ćelijskih mitohondrija. Tu učestvuje u pretvaranju masti u energiju, ali i održava fleksibilnost ćelijske membrane. Starenjem se smanjuje mogućnost vlastite sinteze koenzima Q10, pa je potrebna suplementacija kroz dodatke ishrani.

Način upotrebe

1-2 kapsule dnevno. Uz konsultaciju lekara doze se mogu višestruko povećati.

Dejstvo

Dodaci ishrani sa Q10 često sadrže ineku drugu masnoću ili ulje jer se koenzim Q10 bolje rastvara i apsorbuje u prisustvu masti (liposolubilan je).

-snažan prirodni antioksidant,
-poboljšava kardiovaskularno zdravlje i funkciju,
-poboljšava oslabljen imuni sistem i
-preparat garantovane čistoće i koncentracije.

Dodatni opis

Osim toga, koenzim Q10 je veoma snažan antioksidant koji usporava proces prirodnog starenja. Pošto je direktno povezan sa proizvodnjom energije, stručnjaci smatraju da je njegov nedostatak u organizmu jedan od faktora starenja i pojave bolesti vezanih za ovaj prirodni proces.

Q10, zajedno sa glutationom i selenom,utiče na obnavaljanje vitamina E i omogućava mu da ostane duže aktivan u organizmu.

Suplementacija koenzimom Q10 značajno poboljšava funkciju srčanog mišića bez sporednih efekata ili interakcije s drugim lekovima. Koenzim Q10, kao dodatak ishrani, sprečava aterosklerozu, snižava krvni pritisak, poboljšava poremećaj srčanog ritma, jača oslabljen srčani mišić, smanjuje rizik od infarkta i angine pektoris, i smanjuje rizike kod operacija na srcu (bajpas, srčani zalisci i dr.).

0