Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Twinlab C-1000

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Twinlab C-1000

Šifra proizvoda: 3063

Ostali Brendovi

Pakovanje: Teglica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Vitamin C je najčešće korišten vitaminski dodatak ishrani. To je hidrosolubilan vitamin - lako se rastvara u vodi. Iako većina životinja sintetiše sopstveni vitamin C, čovek mora da ga unosi hranom i dodacima ishrani. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku (120 puta više nego u pomorandži), pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću. Brzo se izlučuje putem mokraće i veoma je osetljiv na spoljne uticaje. Najpoznatije dejstvo C vitamina je učešće u stvaranju kolagena, neophodnog za razvoj i obnavljanje tkiva, desni, zuba, kostiju i krvnih sudova. Nedovoljno unošenje vitamina C izaziva skorbut, pojavu modrica, promene na mišićima.

Način upotrebe

Odrasli od 80 do 1000 mg dnevno. Uzimanje C vitamina ne treba prekinuti odjednom, već se doze postepeno smanjuju da bi se izbegao tzv. rebound efekat - smanjenje imuniteta usled naglog prekidanja uzimanja vitamina C. Najbolje je uzimati C vitamin sa bioflavonoidima: hesperidinom i rutinom, sa kojima čini C kompleks. Poželjno je da osetljive osobe uzimaju C vitamin uz jelo.

Dejstvo

Vitamin C kao dodatak ishrani treba primenjivati kod:

- oslabljenog imuniteta, prehlada, gripa i respiratornih infekcija,
- osteoporoze i reumatoidnog artritisa,
- alergijskih reakcija, astme i raznih upala,
- bolesti srca i povišenog nivoa holesterola i triglicerida u krvi,
- slabljenja mišića, upala i bolova u mišićima nakon treninga,
- terapije dijabetesa i katarakte i
- stresa.

Sastav

Broj doza po pakovanju: 250
Veličina doze: 1 kapsula
Aktivna komponenta:
-Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 1000mg

Neželjeno dejstvo

Vitamin C pospešuje apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina A, D, B kompleksa, nezasićenih masnih kiselina, regeneriše vitamin E. Njegovu apsorpciju pomažu bioflavonoidi i svi ostali vitamini i minerali, a odmažu stres, visoka temperatura, duvan (jedna cigareta uništi do 100 mg), alkohol i antibiotici. Pored ovoga, vitamin C je deo mnogih terapija i kura mršavljenja, odvikavanja od droga, alkohola (sa B kompleksom) i pušenja.

0