Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Solgar Multi-One 60 tableta

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Solgar Multi-One 60 tableta

Šifra proizvoda: 8049

Solgar

Pakovanje: Bočica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Promocija od 10.06.2024 do 16.06.2024

Multi I sadrži sve esencijalne vitamine prema dnevno preporučenim unosima, koji zajedno s mineralima učestvuju u zaštiti, izgradnji i normalnoj funkciji organizma. Od elemenata u tragovima ujedno sadrži i bor, kofaktor u metabolizmu ugradnje kalcijuma u koštani sistem. Istraživanja pokazuju da je bor važan za očuvanje koštane mase kod žena u postmenopauzi. Ima i pozitivan efekat na zdravlje zglobova, koncentraciju i pamćenje.


Multi I sadrži u samo jednoj tableti sve esencijalne nutrijente koji doprinose zdravom životu. Jedinstvenosti formulacije doprinose betain hidrohlorid i helirani minerali koji obezbeđuju visoku bioraspoloživot i apsorpciju. Bogatstvo sadržanih antioksidanasa čini ovu formulu izvrsnim izborom za osobe izložene zahtevima ubrzanog života.

Način upotrebe

Jedna tableta dnevno.

Dejstvo

Vođen istraživanjima, Solgar je osmislio ciljanu formulaciju koja sadrži preporučeni dnevni unos vitamina i minerala u samo jednoj tableti. Betain hidrohlorid u želucu započinje razgradnju proteina. Simptomi nedostatka želudačne kiseline (peckanje u grlu, bol u želucu, nepotpuno varenje hrane) identični su onima kod viška želudačne kiseline, pa se ljudi uglavnom pogrešno leče uzimanjem sredstava za neutralizaciju želudačne kiseline i time pogoršavaju stanje. Betain hidrohlorid učestvuje u jonizaciji minerala, što omogućava njihovu maksimalnu apsorpciju i iskoristljivost. Holin se u organizmu sintetiše iz metionina, vitamina B12 i folne kiseline. Ulazi u sastav acetilholina, važnog neurotransmitera uključenog u procese pamćenja i stabilizacije raspoloženja. Inozitol je važan sastojak ćelijskih membrana i zajedno s holinom ima pozitivan efekat na zdravlje jetre i metabolizam holesterola. Antioksidans vitamin C sinergistički deluje s bioflavonoidima (hesperidin i rutin) i biljnim sastojcima (alfaalfa, peršun, acerola, šipak, potočarka). Vitamin C je potreban kao kofaktor dopamina i noradrenalina pa ga organizam pod stresom troši u povećanim količinama. Važan je i za sintezu karnitina iz aminokiseline lizina, koji u mitohondrijama učestvuje u pretvaranju masti u energiju. Rutin i hesperidin su bioflavonoidi, biljni pigmenti rastvorljivi u vodi. Jedna od uloga im je jačanje zida krvnih sudova i smanjenje propustljivosti. Beta karoten kao prekursor vitamina A takođe ima snažno antioksidativno dejstvo na organizam bez neželjenih efekata, jer se pretvaranje u vitamin A odvija prema potrebama organizma.

Dodatni opis

pogodan za vegane
ima košer sertifikat
bez dodatih boja, aroma i konzervansa
ne sadrži pšenicu, šećer, kvasac ni mlečne sastojke

0