Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Solgar Balance Rhodiola Complex 60 kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Solgar Balance Rhodiola Complex 60 kapsula

Šifra proizvoda: 4745

Solgar
PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Sinergijska formulacija adaptogenih biljaka i nutrijenata koji pružaju sveobuhvatnu zaštitu organizmu od stresa.
 

Sadrži ekstrakt korena crvene rodiole, pantotensku kiselinu, magnezijum bisglicinat, Ester -C®, ekstrakt korena sibirskog ginsenga, flavonoide, L-tirozin, ekstrakt korena sladića, ekstrakt rimske kamilice, prah listova spanaća, niacin, kelp, prah semenki obične bundeve, prah listova kupusa, prah cveta brokule, vitamin B6, ekstrakt listova ruzmarina i ekstrakt ploda višnje.
 

Način upotrebe

1 kapsula dnevno, uz obrok.
 

Dejstvo

Rhodiola rosea klasificirana je kao adaptogen zbog svoje sposobnosti povećavanja otpornosti organizma na fizičke, hemijske i biološke stresore, dok ima ulogu i u „normalizaciji rada organizma“. Studije pokazuju da rodiola može pomoći telu u uravnoteženijem upravljanju stresnim situacijama, a istraživanje sprovedeno na pojedincima koji pate od umora povezanog sa stresom utvrdilo je da suplementacija rodiolom smanjuje kortizol u slini, smanjuje umor povezan sa stresom i poboljšava koncentraciju.

 

Sibirski ginseng povećava toleranciju organizma na jake stresore, regulišući proizvodnju i izlučivanje bubrežnih hormona.

 

Glicirizin, spoj koji se nalazi u sladiću, metabolizira se u gliciretinsku kiselinu u crevima. Istraživanja pokazuju da gliciretinska kiselina neutralizuje učinke nedostatka hormona nadbubrežne žlezde.

 

Kamilica se tradicionalno koristi za ublažavanje stresa i teskoba. Osim toga pojačava osećaj smirenosti i opuštenosti.

 

Magnezijum djeluje sinergistički s pantotenskom kiselinom, vitaminom C, vitaminom B6 i cinkom na zdravlje nadbubrežne žlezde i sintezu hormona stresa.

 

Pantotenska kiselina (vitamin B5) je prekursor koenzima A koji je potreban za sintezu različitih hormona, uključujući i hormone nadbubrežne žlezde.

 

Prilikom stanja stresa naša nadbubrežna žlezda izlučuje katekolamine (adrenalin, noradrenalin i dopamin). Ovi hormoni sintetiziraju se iz aminokiseline tirozin, a kod dugotrajnog stresa rezerve se iscrpljuju.
 

Slični proizvodi

0