Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Sinefarm kapi za umirenje 30ml

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Sinefarm kapi za umirenje 30ml

Šifra proizvoda: 6484

Sinefarm

205,03 RSD

Dodaj u korpu

Kapi za umirenje i protiv nesanice.
 

Način upotrebe

3 puta dnevno po 30 kapi popiti pre jela sa malo vode.

Dejstvo

Hmelj je sedativ i blagi hipnotik. Kod hmelja se koriste šišarčice (Lupuli strobuli) i žlezde sa etarskim uljem iz ženskih cvetova koji se beru u septembru. Aktivni sastojci su: gorke materije - humulon i lupulon, etarsko ulje, flavonoidi, tanini, polisaharidi, belančevine, masti itd. Sedativni efekat se pripisuje metilbutenolu iz etarskog ulja. Koristi se kod nesanice, nemira i unutrašnje napetosti.
Koren valerijane sadrži aktivne materije tzv. valepotrijate koji deluju sedativno na centralni i vegetativni nervni sistem. Takođe sadrži i male količine alkaloida. Valerijanska kiselina deluje spazmolitički i relaksirajuće na muskulaturu te pomaže kod crevnih kolika, grčeva, dismenoreje, reumatskih stanja i dr. Smanjuje uznemirenost, razdražljivost, uspostavlja normalan ritam sna, otklanja strah i deluje kod poremećaja koncentracije i “nervoze srca”.
Pored ekstrakata hmelja i valerijane koji su najpoznatiji biljni sedativi u narodnoj medicini se u ove svrhe s uspehom koriste i kantarion, matičnjak i majkina dušica.

Sastav

30 ml alkoholno-vodenog ekstrakta biljaka: kamilice, majkine dušice, matičnjaka, hmelja, valerijane i kantariona (1:3).

Slični proizvodi

0