Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Sinefarm kapi protiv urinarnih infekcija 30ml

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže prozvoda

Sinefarm kapi protiv urinarnih infekcija 30ml

Šifra proizvoda: 4475

Sinefarm

200,45 RSD

Dodaj u korpu

Kapi se daju osobama sklonim infekcijama mokraćnih puteva, kao što su zapaljenja bubrega (pijelonefritis), uretre (uretritis), mokraćne bešike (cistitis).

Način upotrebe

Popiti 3 puta dnevno po 20 kapi pre jela sa malo vode, mleka, meda.

Dejstvo

Sastojci iz ekstrakta uve, brusnice, rastavića, breze i sitnice koriste se za ublažavanje tegoba kao što su bol i pečenje pri mokrenju, učestalo otežano i noćno mokrenje malih količina urina itd.

Najčešći izazivač zapaljenja mokraćnih puteva je bakterija Escherichia coli. Aktivni principi iz pomenutih biljaka od kojih su posebno značajni triterpeni, fenolni glikozidi (arbutin i metilarbutin), flavonoidi, proantocijanidini, razne organske kiseline (hininska, limunska, jabučna), poseduju antiseptično dejstvo, a takođe ispoljavaju diuretski efekat (povećano isticanje urina) jer se akumuliraju i eliminišu preko bubrega.

Aktivni sastojci iz ekstrakta brusnice (proantocijanidini), deluju antibakterijski tako što sprečavaju slepljivanje bakterija za mukozne membrane urinarnog trakta. Takođe arbutin kojim je posebno bogata uva, posle hidrolize u crevima i konjugacije u jetri kao hidrokvinon poseduje snažno antibakterijsko dejstvo, ali je potrebno da mokraća bude alkalna te se preporučuje ishrana bogata povrćem i mlečnim proizvodima.

Sastav

Vodeno-alkoholni ekstrakt biljaka: list breze (Betula pendula), plod brusnice (Vaccinium macrocarpon), herba rastavića (Equisetum arvense), herba sitnice (Herniaria glabra), list uve (Arctostaphylos uva ursi).

0