Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Ruska Carska Caga prah

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Ruska Carska Caga prah

Šifra proizvoda: 3080

Esentico

Pakovanje: Kesica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Preparat Ruska carska ČAGA u prahu, uz dodatak vitamina C i mikroelemenata cinka i selena, deluje antioksidativno i doprinosi očuvanju imuniteta i smanjenju virusnih infekcija.

Ruska carska ČAGA u prahu je multikomponentna formula čije su aktivne supstance maksimalne vrednost koncentrata ekstrakta ruske carske čage, Vitamina C, cinka i selena. Koncentracije Vitamina C, Selena i Cinka određene su tako da sa biološki aktivnim sastojcima ekstrakta ruske carske čage deluju sinergistički, odnosno pojačavaju pozitivna dejstva ove izvanredne gljive koja godinama živi i raste na drvetu breze u šumama Rusije, Belorusije i Sibira.

U ruskoj narodnoj medicini ČAGA je veoma omiljena, cenjena i poznata vekovima. Naučna istraživanja su potvrdila da čaga ima jedinstvene antioksidantne osobine da neutrališe slobodne radikale koji nastaju kao posledica oksidativnog stresa. Smatra se da su slobodni radikali odgovorni za nastanak akutnih i hroničnih poremećaja koji se manifestuju kao inflamatorni procesi, neurološki i kardiovaskularnih poremećaja, malignih bolesti itd. Zbog toga je neprekidno uklanjanje najškodljivijih hidroksilnih slobodnih radikala iz organizma dosta vazno, pre nego što izazovu nepopravljivu štetu, od presudnog značaja za održavanje optimalnog zdravlja i kvaliteta života.

Vitamin C je najjači antioksidans među rastvornim vitaminima. Snažan je imunostimulator i veliki saveznik u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Ima značajnu ulogu u stvaranju kolagena – proteina neophodnog za regeneraciju tkiva, krvnih sudova, kostiju i zuba. Zaslužan je za zdrav i mladolik izgled kože.
Cink je široko rasprostranjeni element u ljudskom organizmu. Značajan je za brojne fiziološke procese, a pre svega za finu koordinaciju nervnog sistema i hormona, za funkcionisanje odbrambenih imunoloških snaga organizma, za održavanje integriteta kože i regeneraciju koštanog tkiva. Neophodan je za izgradnju proteina. Stimulator je imuniteta.uska carska ČAGA u prahu, dodatak ishrani sa maksimalnim koncentracija aktivnih supstanci formulisan je tako da ima snažne antioksidtivne, imuno-stimulatorne, imuno-modulatorne, antikancerogene, antivirusne, antibakterijske efekte.
Široka lepeza biološki aktivnih sastojaka gljive čage sa sinergističkim dejstvom Vitamina C, Cinka i Selena omogućava pravilno funkcionisanje čitavog organizma.
Ruska carska ČAGA u prahu zbog svog jedinstvenog sinergističkog dejstva se preporučuje osobama koje trpe velike psihičke i fizičke napore, osobama koje se osećaju iscrpljeno/umorno, bezvoljno, sa manjkom životne energije. Osobama koje su izložene stresu, osobama sa neredovnom ishranom, pušačima, sportistima i rekreativcima.
Odlični rezultati se postižu kod pacijenata koji su primali ili primaju hemoterapiju, nakon teških hirurških operacija i ozbiljnih povreda.
Preporučuje se za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja i kvaliteta života, za usporavanje starenja, za lepši izgled kože.
Selen je neophodan oligoelement. Moćan je antioksidans. Štiti ćelije od oksidacije i tako sprečava prerano starenje mozga, mišića i kože. Stimuliše imunitet. Takođe učestvuje u prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Način upotrebe

Jednu kesicu Ruske Carske Čage razmutiti u 1 dl vode i popiti pola sata pre obroka.

0