Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Prostenal kapsule za prostatu

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Prostenal kapsule za prostatu

Šifra proizvoda: 13797

Ostali Brendovi

Pakovanje: Kutija

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Prostenal je dodatak ishrani namenjen muškarcima i predstavlja optimalnu kombinaciju biljnih ekstrakata koji se preporučuju za očuvanje zdravlja prostate i celog urinarnog sistema. Prostenal se posebno preporučuje kod benignog uvećanja prostate - jednog od najčešćih oboljenja kod muškaraca.

Način upotrebe

1 kapsula dnevno, najbolje posle jela, sa dosta tečnosti. Preporučuje se dugotrajna upotreba. Poboljšanje stanja se očekuje nakon 3-6 nedelja primene.

Dejstvo

  • Smanjuje tegobe benigne hiperplazije prostate (često dnevno i noćno mokrenje, otežano i bolno mokrenje, slab i isprekidan mlaz urina, nemogućnost potpunog pražnjenja bešike)
  • Smanjuje rizik od ponavljanih urinarnih infekcija
  • Štiti tkivo prostate od slobodnih radikala
  • Poboljšava seksualno zdravlje muškarca


Patuljasta palma (Saw palmetto ili Serenoa repens) je biljka sa dokazanim pozitivnim efektom na prostatu. Aktivne komponente iz ekstrakta ove biljke (fitosteroli) deluju tako što blokiraju enzime koji aktiviraju muške polne hormone. Na taj način usporavaju dalji rast prostate i ublažavaju tegobe koje potiču od njenog uvećanja (učestalo mokrenje, otežano i bolno mokrenje, slab mlaz urina, nemogućnost pražnjenja bešike).

Ulje semena bundeve upotpunjuje korisne efekte patuljaste palme kada su u pitanju tegobe usled uvećanja prostate.Pored toga, ulje semena bundeve je bogato cinkom, fitosterolima, nezasićenim masnim kiselinama i antioksidantnim vitaminima A i E koji štite tkivo prostate, bešike i mokraćnih kanala.

Ekstrakt koprive deluje na sličan način kao i patuljasta palma i tako dodatno smanjuje simptome karakteristične za uvećanu prostatu. Pored toga, kopriva ima i blag diuretski efekat i tako podržava normalnu funkciju urinarnog sistema u celini.

Likopen iz ploda paradajza ima snažna antioksidantna svojstva potvrđena brojnim studijama. Studije su pokazale da likopen štiti lipide, proteine, a pre svega DNK od oksidacije i tako doprinosi smanjenju rizika od maligne transformacije ćelija. Na taj način likopen štiti ćelije prostate od štetnog delovanja slobodnih radika i doprinosi normalnom funkcionisanju prostate.

Ekstrakt uve je od davnih vremena poznat po svojim antimikrobnim svojstvima. Deluje protivupalno i smanjuje rizik od ponavljanih urinarnih infekcija.

0