Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Passiflora tinktura 50ml

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Passiflora tinktura 50ml

Šifra proizvoda: 1369

Ostali Brendovi

Pakovanje: Bočica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Pasiflora je nežan prirodan dodatak ishrani i najbolji prijatelj kvalitetnog sna. Njene balansirane lekovite moći dolaze od alkaloida i bioflavonoida biljke, jedinstvenog jedinjenja koje u pozitivnoj interakciji sa sopstvenim mehanizmima organizma održava mentalno i fizičko zdravlje, ravnotežu i zdrav san.

Umirujuće dejstvo koje poseduje, dolazi od prisustva flavonoida, a najviše od flavonoida zvanog krizin, koji je glavni sastojak pasiflore. On deluje tako što se vezuje za GABA benzodiazepin receptore u mozgu (GABA receptori su klasa receptora koji reaguju na GABA – gama aminobuternu kiselinu, glavni inhibitorni neurotransmiter centralnog nervnog sistema, i imaju ulogu u ostvarivanju kognitivnih funkcija), pojačava efekat gama aminobuterne kiseline, što dovodi do umirujućeg i blagotvornog dejstva na organizam, čime pomaže u stanju stresa i nesanice.

Glavni psihički simptomi koje nesanica uzrokuje su: pospanost, zamor, poremećaj koncentracije i pažnje, bolovi u mišićima, napetost, zabrinutost, razdražljivost, smanjenje funkcionalnosti itd.

 

Hronična nesanica postepeno iscrpljuje organizam, postaje hroničan stres za njega, i dovodi ga u tzv. zonu pregorevanja (burn-out), inače dobro poznatu po svoje tri faze, čija je krajnja faza razvoj teških bolesti. Takođe naučnici su otkrili da višednevna nesanica povećava rizik od pojave srčanog udara i dijabetesa tip 2 (šećerna bolest). Sa druge strane, ona sama izaziva pojavu depresije na psihičkom planu, koja kasnije zbog hroničnog prisustva kortizola u krvi prouzrokuje demineralizaciju kostiju i pojavu osteoporoze, kao i sklonost ka razvijanju malignih bolesti.

Stres i poremećaji izazvani stresom, kao uzroci nesanice, deluju putem uvećanja opšte napetosti i budnosti, ali i putem desinhronizacije moždane aktivnosti. Pritom se remeti hronobiološki časovnik u mozgu koji štiti prirodni ritam odlaska na spavanje, naizmeničnu smenu ne REM i REM faze tokom sna i izlaženje iz njega sa osećajem odmorenosti.

Pasiflora je najbolji prirodan dodatak ishrani koji se bori protiv hronične nesanice a ne dovodi do zavisnosti pri korišćenju i za razliku od klasičnih sedativa koji nas čine pospanim tokom celog dana, pasiflora opušta telo, daje mu zdrav i kvalitetan san.

Način upotrebe

1 ml ili 20 kapi dnevno.
 

0