Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Oligovit za trudnice 30 tableta

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Oligovit za trudnice 30 tableta

Šifra proizvoda: 2028

Galenika

Pakovanje: Bočica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Oligovit za trudnice je dijetetski proizvod namenjen trudnicama i ženama u periodu posle porođaja i tokom dojenja.

 

U toku trudnoće, periodu posle porođaja i u vreme laktacije znatno su povećane potrebe za vitaminima i mineralima, jer organizam trudnice mora da zadovolji svoje potrebe, ali i da obezbedi dovoljne količine vitamina i minerala za pravilno formiranje, rast i razvoj ploda i bebe po rođenju. Zbog toga se trudnicama i ženama koje doje preporučuje dodatak vitamina i minerala uobičajenoj ishrani.

 

Oligovit za trudnice preporučuju se: tokom cele trudnoće, perioda dojenja, kao i 2-4 meseca posle toga, naročito u slučajevima nedovoljnog unošenja vitamina i minerala ishranom (nepravilna, neredovna ishrana).

Način upotrebe

1 film tableta dnevno, a po potrebi svaki drugi dan.
 

Dejstvo

Oligovit za trudnice sadrže dvanaest vitamina i sedam minerala potrebnih za nesmetano odvijanje različitih metaboličkih i biohemijskih procesa u organizmu majke i deteta.

Vitamin A je neophodan za vid, epitelizaciju i razvoj kostiju.

Vitamin D je esencijalan za metabolizam kalcijuma, čime se obezbeđuje rast zdravih zuba i kostiju.

Vitamin E štiti organizam od slobodnih radikala i poboljšava opšte stanje.

Vitamin C poboljšava apsorpciju gvožđa i učestvuje u velikom broju oksido - redukcionih procesa u organizmu. 

Vitamini B1, B2, B6, nikotinamid, folna kiselina, B12, pantotenska kiselina i biotin obezbeđuju normalno funkcionisanje nervnog, krvnog, gastrointestinalnog sistema i kože.

Kalcijum, magnezijum, gvožđe, selen, cink, bakar, mangan i jod zajedno sa vitaminima učestvuju u svim metaboličkim procesima u organizmu majke i deteta, neophodni su za stvaranje i održavanje novih ćelija, ali i kao antioksidansi koji štite ćelije i tkiva od napada slobodnih radikala. To je naročito značajno u trudnoći i tokom dojenja kada je povećana potreba, ali i rizik od nedostatka vitamina i minerala.

Neželjeno dejstvo

Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.
Oligovit za trudnice ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda i na terapiji levodopom.
Ne preporučuje se istovremeno uzimanje drugih preparata koji sadrže vitamin A i D zbog mogućnosti predoziranja vitamina A i D.
Trudnice na terapiji antiepilepticima, metotreksatom i drugorotke koje već imaju dete sa spinom bifidom, Oligovit tablete mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom.

Zbog potencijalnih interakcija gvožđa i kalcijuma sa pojedinim namirnicama i lekovima, Oligovit treba uzimati najmanje 2 sata pre ili posle njihove primene.U te namirnice spadaju: mleko i mlečni proizvodi, jaja, spanać, hleb od integralnog brašna, žitarice, testenina, čaj, kafa, kakao.
Oligovit ne treba istovremeno koristiti sa sledećim lekovima: tetraciklinom, penicilinom, hinolonima, hloramfenikolom, rifampicinom, metildopom, paracetamolom, indometacinom, penicilaminom, antacidima sa aluminijumom, magnezijumom i kalcijumom.

0