Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Now-Iron Complex 100 tableta

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Now-Iron Complex 100 tableta

Šifra proizvoda: 2872

Now

Pakovanje: Bočica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Najbolja terapija malokrvnosti.
Ne izaziva mučninu.
Lako i brzo se apsorbuje.
Vegetarijanska sinergistička formula.
Ne izaziva konstipaciju i mučninu.
Visok nivo iskoristljivosti

Način upotrebe

tableta dnevno uz jelo. Deca mogu da uzimaju gvožđe samo u preparatima za svoj uzrast, jer visoke doze za njih mogu biti opasne. Trudnice i dojilje treba da uzimaju gvožđe uz konsultaciju lekara.

Dejstvo

Gvožđe je najrasprostranjeniji metal u prirodi i predstavlja esencijalni mineral za funkcionisanje većine organizama. Sastavni je deo proteina i enzima koji održavaju organizam u životu. Oko dve trećine ukupne količine telesnog gvožđa nalazi se hemoglobinu, proteinu u crvenim krvnim zrncima, koji snabdeva tkiva kiseonikom. Nalazi se i u mioglobinu, koji doprema kiseonik u mišiće, i u enzimima koji obezbeđuju ćelijsko disanje. Bez gvožđa nije moguća ni sinteza ATP-a, osnovnog energetskog molekula, koji omogućava organizmu da opstane. Gvožđe učestvuje u procesu rasta i stvaranju imuniteta, sprečava pojavu anemije i vraća koži prirodnu boju i elastičnost, smanjuje zamor i obezbeđuje pravilan metabolizam vitamina B kompleksa. Najvažnija uloga mu je transport kiseonika kroz krvotok.
Organizam ne sintetiše gvožđe, već ga unosi hranom i suplementima. Nedostatak gvožđa može da izazove sledeća oboljenja i stanja:
hipohromnu anemiju
atrofiju mišića i sluzokože
nervozu, smanjenu pažnju i fokusiranost, koordinaciju i koncentraciju
malokrvnost, neprirodnu boju kože, umor, malaksalost, opadanje kose
slabljenje imuniteta

Organizam koji pati od deficita gvožđa, pati ustvari od nedostatka kiseonika. Posledice su lako uočljive: umor, smanjenje radne sposobnosti, slabljenje imuniteta i dr. Prevelike količine gvožđa, pak, mogu biti toksične i fatalne po život. Višak gvožđa dovodi do hemohromatoze, taloženja u koži i unutrašnjim organima, jetri, pankreasu i testisima.pa suplemente gvožđa treba uzimati isključivo po preporuci lekara.
NOW Iron Complex sadrži helirano gvožđe kombinovano sa vitaminom C, folnom kiselinom, B-12 i ekstraktima kineske anđelike i maline, radi bolje apsorpcije. Ne izaziva konstipaciju, što je karakteristično za suplemente koji sadrže sulfate.

Sastav

1 tableta sadrži:
Vitamin C (as Ascorbic Acid) 50 mg
Folate 200 mcg

Vitamin B-12 (as Cyanocobalamin) 50 mcg
Iron (as 158 mg FerrochelTM Iron Bisglycinate) 27 mg
Dong Quai (Angelica sinensis) (root) 100 mg
Red Raspberry (Rubus idaeus) (leaf) 100 mg

0