Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Now CoQ10 100mg 50 kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Now CoQ10 100mg 50 kapsula

Šifra proizvoda: 2304

Now

Pakovanje: Bočica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Koenzim Q10 je jedinjenje nalik na vitamin koje se prirodno javlja u ljudskom organizmu, ali i u većini drugih živih organizama. Naziva se još i ubikinon (ubiquinone).

Koenzim Q10 igra važnu ulogu u proizvodnji telesne energije i jedan je od osnovnih delova ćelijske mitohondrije, gde učestvuje u metabolizmu masti i ugljenih hidrata i održava fleksibilnost ćelijske membrane. Q10 učestvuje i u proizvodnji enzima neophodnih za stvaranje energetskog molekula ATP, čijim se sagorevanjem dobija energija. I

zuzetno je jak antioksidant, usporava proces starenja, a stručnjaci smatraju da je upravo njegov nedostatak, jedan od faktora pojave bolesti vezanih za proces starenja.

Q10 je važan za održavanje zdrave intraćelijske aktivnosti. Sa glutationom i selenom, utiče na obnavaljanje vitamina E i omogućava mu da ostane duže aktivan u organizmu.

Način upotrebe

Preporučena doza: za odrasle 30 mg dnevno, kao preventiva, a uz konsultaciju lekara doze se mogu višestruko povećati. Ne postoji nikakav sporedni negativni efekat bez obzira na unetu količinu Q10 u organizam, što potvrđuje i FDA (Komitet za hranu i lekove SAD).
 

Dejstvo

Pošto je utvrđeno da ljudi sa oboljenjima srca imaju izrazitu deficijenciju koenzima Q10, još tada je bilo sasvim jasno da je pronađen revolucionaran preparat za prevenciju i lečenje srčanih oboljenja. Suplementacija koenzimom Q10 značajno poboljšava funkciju srčanog mišića ne ispoljavajući nijedan sporedni efekat ili interakciju sa lekovima. Medicinska istraživanja su pokazala da koenzim Q10, kao dodatak ishrani, ima sledeća dejstva na funkcije i bolesti srca:
-sprečavanje ateroskleroze
-snižavanje visokog krvnog pritiska
-poboljšanje poremećaja srčanog ritma
-jačanje oslabljenog srčanog mišića
-smanjenje rizika od infarkta i angine pektoris
-smanjenje rizika kod operacija na srcu (bypass, srčani zalisci i dr.)


Nedostatak koenzima Q10 u organizmu dovodi do slabljenja imunološkog sistema, paradentopatije, malaksalosti i gojenja. Koenzim Q10 je liposolubilan, bolje se rastvara i apsorbuje u prisustvu masti.

0