Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Multimed Omega-3 eliksir 200ml

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Multimed Omega-3 eliksir 200ml

Šifra proizvoda: 2581

Esensa

Pakovanje: Bočica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

MultiMed predstavlja najkompletniju formulu koju čini 12 vitamina i 4 minerala uz dodatak omega-3 masnih kiselina, zahvaljujući čemu predstavlja odličan dodatak ishrani prilagođen potrebama dece tokom perioda intenzivnog rasta i razvoja.

Omega-3 masne kiseline su od posebnog značaja za pravilan razvoj mozga, za poboljšanje koncentracije, motivacije i postizanje boljih mentalnih performansi kod dece. Takođe, pomažu prevenciji kardiovaskularnih, alergijskih i različitih upalnih stanja u organizmu. Kombinacija pažljivo odabranih vitamina i minerala doprinosi jačanju imuniteta, povećanju vitalnosti i energije, pravilnom razvoju skeleta, kao i poboljšanju apetita kod dece.

 

MultiMed utiče na povećanje otpornosti organizma prema bakterijama i virusima i značajno skraćuje period oporavka nakon bolesti, te se preporučuje njegova primena pri pojavi prvih simptoma infekcija, kao i preventivno. Formulisan je tako da ne sadrži alkohol, veštačke boje i arome, a sadrži med koji mu daje veoma prijatan ukus, zbog čega će ga deca vrlo rado koristiti.

 

Preporučuje se:
-za normalan psihofizički razvoj dece
-za jačanje imunološkog odgovora pre i tokom virusnih i bakterijskih infekcija
-kao pomoć za normalan razvoj i funkciju koštano-mišićnog sistema i zuba
-za smanjenje osećaja zamora i iscrpljenosti
-za povećanje apetita kod dece
-preventivno kod dece atopičara

Dejstvo

Omega-3 masne kiseline, od kojih su najznačajnije eikozapentaenska kiselina (EPA) i dokozaheksaenska kiselina (DHA), su neophodne za pravilan razvoj mozga i funkcionisanje mentalnih sposobnosti kod dece. Utiču na povećanje koncentracije i sposobnost učenja, a takođe pomažu jačanju imuniteta. Omega-3 masne kiseline su esencijalne polinezasićene masne kiseline, koje organizam ne može da sintetiše, i one se moraju uneti putem ishrane. Od posebnog su značaja za prevenciju kardiovaskularnih, alergijskih i različitih upalnih stanja u organizmu. Riba i riblje ulje predstavljaju njihov najbogatiji izvor. Za razliku od omega-6 masnih kiselina koje su široko zastupljene u ishrani (biljna ulja, meso), omega-3 masne kiseline nisu u toj meri zastupljene u savremenom načinu ishrane, te se preporučuje njihov unos putem suplementacije.

Vitamin A je važan za rast ćelija svih organa, dobar imunitet i očuvanje kvaliteta vida.

Vitamini B grupe (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12) obezbeđuju vitalnost, energiju i normalan metabolizam, a utiču i na poboljšanje apetita kod dece.

 

Vitamin D3 stimuliše apsorpciju kalcijuma, jača kosti i zube, a pruža i značajnu podršku imunitetu.

Vitamin E i vitamin C su jaki antioksidansi koji pozitivno utiču na odbrambene sposobnosti organizma.

Jod je značajan za pravilno funkcionisanje nervnog sistema i razvoj intelektualnih sposobnosti.

Magnezijum je neophodan za pravilno funkcionisanje srca, nervnog i koštano-mišićnog sistema. Takođe, pomaže smanjenju umora i povećanju raspoložive energije.

Mangan doprinosi boljoj strukturi kostiju, izgradnji vezivnog tkiva, pravilnom radu tiroidne žlezde, regulaciji nivoa šećera u krvi, normalnom metabolizmu masti i ugljenih hidrata.

Cink je važan u prevenciji prehlade i gripa kao i kod hroničnih infekcija, jer podstiče imunski sistem i ima antioksidativnu ulogu

Sastav

-omega-3 masne kiseline (EPA i DHA)
-vitamin A
-vitamini B grupe (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12)
-vitamin D3
-vitamin E
-vitamin C
-jod

-magnezijum
-mangan
-cink

0