Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Melprop-D melem protiv opekotina

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Melprop-D melem protiv opekotina

Šifra proizvoda: 26642

Plus Pharmaceuticals

Pakovanje: Tuba

680,00 RSD

Dodaj u korpu

Preporučuje se:
• kod opekotina od zagrejanih predmeta, vrele tečnosti, radioterapije, sunca
• kod dekubitusa i ulkusa potkolenice
• kod oštećenja kože kaustičnim supstancama i kiselinama
• kod svežih rana, posekotina i oderotina

Način upotrebe

Pre upotrebe masti, rana se hirurški obrađuje i pritom se vodi računa da ne dođe do krvarenja, kako se ne bi usporio proces regeneracije kože. Dorada rana i opekotina može se uraditi i narednog dana. Posle obrade i ispiranja, mast se nanosi na ranu ili opečena mesta u debljem sloju, prekrije se sterilnom gazom i zavije zavojem. Ukoliko je rana ili opekotina na većoj površini kože i većeg stepena, uključuje se antibiotska terapija (oralno za manje, intramuskularno i intravenozno za veće površine kože). Preporuka za teže slučajeve je ambulantno – bolničko tretiranje uz pomoć Melprop-D masti. Previjanje je u zavisnosti od rane ili stepena opekotina na svakih 24h ili 48h. Isti način upotrebe važi i za trofične rane, dekubituse i ulkuse. Opekotine na licu se tretiraju otvoreno osim u izuzetnim slučajevima (prisustvo masti u očima može da zasmeta). Opekotine prvog stepena kao i blaže opekotine od sunca se tretiraju takođe otvoreno, ali se ta mesta tretiraju češće i mast se nanosi u debljem sloju.

Dejstvo

Melprop-D mast, formulisana na bazi kantarionovog i maslinovog ulja, nevena i hajdučke trave, pomaže kod opekotina bez obzira na njihovo poreklo, trofičnih rana, svežih rana, različitih oštećenja kože, smrzotina, upalnih procesa na koži. Kod primarne upotrebe masti, vrlo brzo dolazi do smanjenja inflamatornog efekta, ublažavanja bola i regeneracije kože.

Sastav

Hypericum perforatum oil, Olea europaea oil, Calendula officinalis oil, Achillea millefolium extract, Cera flava, Cera alba, Aqua, Palmolive extract.

0