Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Medimento balzam za ruke 60ml

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Medimento balzam za ruke 60ml

Šifra proizvoda: 3774

Ostali Brendovi

Pakovanje: Tuba

522,19 RSD

Dodaj u korpu

Aktivni sastojak u bazi bogatoj ovlaživačima kože u Medimento balzamu za negu ruku  Urea 10% koja je prirodni ovlaživač kože, koji se normalno nalazi u koži i čini otprilike 7% prirodnih ovlaživača ( engleski natural Moisturising Factor, NMF). Urea povećavanjem stepena preuzimanja vode iz dermisa, povećava i stepen hidriranosti kože.

 

Dejstvo

Urea je vezivni materijal koji povećava sposobnost epiderma (spoljnjeg sloja kože) da privuče i zadrži vodu.Urea izaziva kidanje normalnih hidrogenskih veza u proteinima kože čime se podstiče proces hidratacije i stvara efekat pilinga.

Visoka koncentracija Uree odstranjuje izumrle ćelije kože i time doprinosi poboljšanju procesa u nižim slojevima kože. Ispucala koža i koža koja svrbi ukazuje na nedostatak uree.

Koža posle korišćenja Medimento proizvoda postaje mekana, savršeno hidrirana i glatka. Imajući u vidu da Urea ima dejstvo omekšivača i povećava sposobnost propuštanja rožastog sloja kože, potpomaže apsorbciju aktivnih supstancia i u dubljim slojevima kože. Poseduje antimikrobno dejstvo i ublažava svrab kože.

 

Klinički eksperimenti potvrđujuizvrsno hidratantno dejstvo,poboljšanje spoljnog izgleda kože,poboljšanje stanja tvrde i suve ruke.
 

0