Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

MagicFlex 60 kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

MagicFlex 60 kapsula

Šifra proizvoda: 4317

LV-Pharm

1.555,20 RSD

Dodaj u korpu

Magic Flex za regulaciju inflamacije zglobova, zglobnih površina, mišića i tetiva.
Sinergističnim delovanjem pažljivo odabranih komponenti napravljen je odličan proizvod za prevenciju razvoja degenerativnih bolesti vezivnog tkiva i koštano-mišićno-zglobnog sistema.

Način upotrebe

Dva puta dnevno po dve kapsule.

Dejstvo

Magic Flex povoljno deluje na:
-regeneraciju (izgradnju) hrskavice i pratećeg vezivnog tkiva,
-smanjenje bolova kod inflamacije,
-povećavnu pokretljivost,
-sintezu kolagena, keratina, elastina
-modulaciju imunog sistema.

 

Magic Flex je kombinacija aktivnih komponenti glukozamina (poreklom iz školjkaša), MSM-a (metil-sulfoni-metana), cetil miristoleata, bosvelije (Boswellia serrata – biljni ekstrakt).

 

Glukozamin je amino-monosaharid, tačnije amino derivat D-glukoze. Amino šećeri su veoma rasprostranjeni u prirodi, a glukozamin je jedan od najzastupljenijih i uglavnom se javlja u okviru složenih polisaharida. Nalazi se u sastavu većine humanih tkiva. Komponenta je vezivnog tkiva, gangliozida iz nervnog tkiva, sinovijalne tečnosti, mukusa i heparina jetre. Ljudski organizam sintetiše glukozamin, ali ga je potrebno unositi i hranom ili u obliku dijetetskih suplemenata. Veći broj publikovanih studija ukazuje na to da glukozamin u dozi od 1500 mg dnevno ima povoljne efekte na očuvanje i održanje optimalne funkcije hrskavice i zglobova, normalizujući funkciju hondrocita i proizvodnju složenih mukopolisaharida u okviru vezivnog tkiva kostiju. Nema ga u velikim količinama u hrani i ne unosi se dovoljno svakodnevnom uobičajenom ishranom. Nalazi se u nekim namirnicama kao što su životinjske kosti, moždine, školjke i u nekim vrstama gljiva.

 

MSM (metil-sulfonil-metan) iii ,,mineral lepote“ je organski (prirodni, jestivi) oblik sumpora koji igra važnu ulogu u formiranju kolagena, keratina, elastina i hrskavice. Telo koristi sumpor i za izgradnju keratina, imunoglobulina, koji je deo imunog sistema. Takođe je važan kod katalize metaboličkih reakcija koje pretvaraju hranu u energiju. MSM može da utiče na ublažavanje bola, naročito kod artritisa, modulaciju imunog sistema kod autoimunih oboljenja, na obnavljanje mišića, kao pomoćno sredstvo pri usnivanju i kod terapije dijabetesa. MSM je važan za formiranje keratina, kolagena i elastina koji pružaju fleksibilnost, oblik i snagu mišićima, kostima, zglobovima, unutrašnjim membranama, koži, kosi i noktima.

 

Cetil miristoleat je estar koji se nalazi se u malim količinama u biljnom i životinjskom svetu. Takođe, izolovan je iz jedne vrste albino miševa otpornih na indukovani artritis. Dokazano je njegovo dejstvo u smanjenju bolnosti zglobova i mišića, kao i uloga u povećanju pokretljivosti zglobova. On pokazuje antiinflamatorno dejstvo, inhibicijom inflamatornih medijatora a ima i zaštitnu funkciju od negativnog dejstva oštećenja nastalih oksidativnim procesima inflamatorne regije.
 

Boswellia serrata (biljni ekstrakt), poznata je u AjurVedskoj medicini, gde se koristila u lečenju inflamatornih oboljenja koštano-zglobnog sistema. Kod osteoartritisa, arahidonska kiselina pretvara se u leukotriene, pomoću 5-LOX enzima. Ovi leukotrieni odgovorni su za formiranje inflamatornih medijatora kao što su IL-1 beta, TNF, ICAM, a što se manifestuje stvaranjem upale i bola. Ovi medijatori dovode do oslobađanja MMPa, što povećava razgradnju same hrskavice, smanjenja regeneracije i izgradnje tkiva hrskavice, što dovodi do progresije razvoja osteoartritisa. Biljni ekstrakt Bosvelij koji se nalazi u proizvodu, je selektivni, potentni inhibitor 5-LOX enzima, inhibira oslobađanje medijatora upale i smanjuje bolnost. Takođe sprečava degenerativne promena na hrskavicama, ali povećava i sintezu glikozaminoglikana GAGa, te promoviše regeneraciju hrskavice.
 

Sastav

Glukozamin sulfat kalijum (poreklom iz školjkaša)………………375 mg/po kapsuli
Metil Sulfonil Metan ……………………………………………… 125 mg/po kapsuli
Mešavina cetil estara standardizovana na 20% cetil miristoleata..87,5 mg/po kapsuli
Suvi ekstrakt smole bosvelije (Boswellia serrata)………………….25 mg/po kapsuli

0