Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Lipohol 30 kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Lipohol 30 kapsula

Šifra proizvoda: 1772

Esensa

Pakovanje: Blister

876,96 RSD

Dodaj u korpu

Lipohol kapsule sadrže 3 aktivna principa koja uz režim kontrolisane ishrane, doprinose održavanju normalnog nivoa holesterola i triglicerida u krvi. Kompleksnim sastavom i sinergijom komponenti u sastavu Lipohol kapsula postiže se siguran, efikasan i prolongiran učinak na nivo lipida u plazmi. Artičoka prirodnim mehanizmom smanjuje nivo povišenog holesterola i triglicerida u krvi i to pojačanom razgradnjom holesterola u jetri i izlučivanjem viška holesterola u vidu žučnih produkata. Fermentisani crveni pirinač, kao izvor monakolina-K, deluje istim mehanizmom kao i sintetski statini, tako što blokira endogenu produkciju holesterola u jetri inhibicijom enzima, ključnog u procesu sinteze holesterola. Međutim, za razliku od sintetskih statina ne oštećuje jetru čak ni nakon višegodišnje primene. Zahvaljujući prisustvu polikozanola, u kojima dominiraju oktakozanoli, Lipohol kapsule deluju tako što smanjuju nivo „lošeg“ LDL, a povećavaju nivo „dobrog“ HDL holesterola u plazmi.
 

Preporučuju se:
-kod povišenih vrednosti lipida u krvi
-za snižavanje nivoa holesterola i triglicerida u krvi
-u arteroprotekciji, štite arterije od napretka procesa arteroskleroze
-za regulaciju odnosa HDL i LDL-a
-kod blažih formi oštećenja jetre

Dejstvo

Artičoka (Cynarae scolymus) je biljka koja zahvaljujući brojnim jedinjenjima koje sadrži, podstiče pojačano stvaranje i izlučivanje žuči čime olakšava digestiju namirnica bogatih mastima. Dokazano je da smanjuje nivo povišenog holesterola i triglicerida u krvi i to pojačanom razgradnjom holesterola u jetri i ekskrecijom viška holesterola u vidu žučnih produkata. Ova dva procesa predstavljaju prirodan mehanizam smanjenja povišenog holesterola u organizmu.

Fermentisani crveni pirinač je proizvod dobijen fermentacijom zrna pirinča gljivicom crvenog kvasca. Sadrži monakolin-K, prirodni statin koji deluje tako što blokira endogenu produkciju holesterola u jetri inhibicijom enzima, koji je ključan u procesu sinteze holesterola istim mehanizmom kao i sintetski statini. Međutim, za razliku od sintetskih statina ne oštećuje jetru čak ni nakon višegodišnje primene.

Polikozanoli predstavljaju prirodnu smešu viših alifatičnih alkohola, koja je izolovana i prečišćena iz šećerne trske. U njima dominiraju oktakozanoli. To su jedinjenja koja svoj pozitivan efekat ostvaruju tako što dovode do smanjenja sinteze holesterola u jetri, ali i pozitivno utiču na odnos HDL i LDL holesterola, tako što smanjuju nivo „lošeg“ LDL, a povećavaju nivo „dobrog“ HDL holesterola u plazmi.
 

Sastav

suvi ekstrakt lista artičoke (Cynarae scolymi folii extractum siccum, standardizovan na min. 5% cinarina)
fermentisani crveni pirinač (Red Yeast Rice Extract, standardizovan na Monacolin-K 5%)
polikozanol (standardizovan na 60% oktakozanola)

0