Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Laxomucil 10 kesica

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Laxomucil 10 kesica

Šifra proizvoda: 9545

Hemofarm

326,74 RSD

Dodaj u korpu

Laxomucil je dodatak ishrani na bazi dijetetskih vlakana iz semene opne azijske bokvice. Doprinosi pravilnom funkcionisanju digestivnog trakta i očuvanju opšteg dobrog stanja organizma.

 

Laxomucl se preporučuje kod usporene peristallke i otežanog pražnjenja creva usled nedovoljnog unošenja hranom svežeg voća i povrća bogatog dijetetskim vlaknima, zatim nedovoljnog kretanja i bavljenja sportom, držanja proteinskih redukćonih dijeta, psihičke napetosti, postojanja fiziološke atonije creva, posebno česte u poznijim godinama života.
 

Način upotrebe

Odraslma i dea starijoj od 12 godina se preporučuje 3 kesice dnevno, u pravilnim vremenskim intervalima, nezavisno od obroka, do uspostavljanja normalnog rada creva. Po uspostavljanju redovnog pražnjenja creva, koliana se može smanjili na 1 do 2 kesice dnevno.

Deca od 6 do 12 godina može se, u slučaju potrebe, dati polovina koliane za odrasle.

Sadržaj kesice prelli sa 200 ml vode, razmutiti i odmah popiti.

Preporučuje se da se potom popije dodatna čaša vode, kao i da se poveća ukupni dnevni unos tečnosti.

Dodatni opis

Laxomucil ispoljava efekat najčešće 12 -72 sata po primeni, a optimalan učinak se postiže posle nekoiko dana kontinuirane primene.

Može se korislti tokom dužeg vremenskog perioda, u kontinuitetu. Ipak, potrebno je potržaati savet lekara ili farmaceuta, ukoliko se tokom perioda od 7 dana ne poslgne željeni efekat, jer se usporena peristahika i otežano pražnjenje creva mogu javiti i kao simptomi nekih oboljenja digesfivnog trakta.

Laxomucil ne treba da koriste osobe preosetjive na bilo koji sastojak preparata. Osobama sa hroničnim oboljenima i/ili bolovima u digestivnom traktu, osobama sklonim alergijskim reakcijama i osobama koje uzimaju lekove protiv infektivnih i/ili organskih bolesti se savetuje uzimanje preparata Laxomucil isključivo uz prethodnu konsultaciju sa lekarom.

0